Επιτάχυνση εκταμίευσης των κονδυλίων

7.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, στην επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, για την ανάγκη επιτάχυνσης της εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. σύμφωνα με πληροφορίες, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ζητεί τον ορισμό ενός προσώπου - συνδέσμου (contact person), που θα συντονίσει τις προσπάθειες μεταξύ Κομισιόν και ελληνικών αρχών, για καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων των διαρθρωτικών ταμείων και του ταμείου συνοχής.

Σε απάντηση της επιστολής Μπαρόζο, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πως ο άνθρωπος - σύνδεσμος θα είναι ο σύμβουλός του επί ευρωπαϊκών θεμάτων (και πρώην ανώτερο στέλεχος της Κομισιόν) κ. Γιώργος Γλυνός, ο οποίος και θα έχει αυτονομία κινήσεων σε σχέση με υπουργούς ή άλλες κυβερνητικές αντιπροσωπείες.

Η πρώτη συνάντηση του κ. Γλυνού με την αντιπροσωπεία του κ. Μπαρόζο αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα, μετά τη διεξαγωγή του Eurogroup τη Δευτέρα.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Επιτάχυνση εκταμίευσης των κονδυλίων"