Πτώση των βάσεων στις πανελλαδικές

13.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Μεγάλη αναμένεται η πτώση των βάσεων και στα πέντε επιστημονικά πεδία, όπως εκτιμούν οι καθηγητές, μετά τη δημοσιοποίηση από το υπουργείο Παιδείας του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης (ΓΒΠ) των υποψηφίων, που επιτρέπει καλύτερη προσέγγιση του επιπέδου των βάσεων.

Ο αριθμός των υποψηφίων κάτω από τη βάση μεγαλώνει, ενώ μικραίνει ο αριθμός των αριστούχων. Η πτώση σε ορισμένες σχολές, ενδέχεται να πλησιάσει τα 2000 μόρια, αλλά σε Ιδρύματα στην περιφέρεια. Όμως, το σημαντικότερο όλων είναι ότι διαφαίνεται πτώση σε περιζήτητες σχολές, όπως για παράδειγμα οι ιατρικές στην περιφέρεια αλλά και στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου η πτώση δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 150 μόρια.

Μεγάλη πτώση αναμένεται στις φυσικομαθηματικές σχολές, όπως επίσης και στους μηχανολόγους, μηχανικούς υπολογιστών κ.λπ. Μεγάλη αναμένεται η πτώση και στις περιζήτητες νομικές σχολές, ιδιαίτερα της περιφέρειας, που δεν αποκλείεται η πτώση να είναι εντυπωσιακή. Επίσης, σε πτωτική τάση είναι τα παιδαγωγικά τμήματα της περιφέρειας, ενώ εντυπωσιακή αναμένεται η πτώση και των σχολών του πέμπτου πεδίου με τις οικονομικές σχολές, που δεν αποκλείεται να αγγίξει -αν δεν ξεπεράσει σε ορισμένα τμήματα- και τα 1500 μόρια.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Πτώση των βάσεων στις πανελλαδικές"