Στη σημερινή συνέντευξη τύπου, ο πρύτανης του Αριστοτελείου, Γιάννης Μυλόπουλος, προέβλεψε ότι «οι αντιδράσεις θα προέλθουν από την πλευρά της κοινωνίας». Υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο εξυπηρετεί "αλλότρια συμφέροντα" και έκανε λόγο για μετατροπή του πανεπιστημίου «σε ένα μόρφωμα που θα λειτουργεί με κριτήρια αγοράς».
Επιτέθηκε σε μερίδα του πολιτικού κόσμου, λέγοντας πως "μας κατηγορούν ότι αντιδρούμε γιατί θέλουμε να διασφαλίσουμε τις θέσεις μας. Αλλοι είναι αυτοί που κάθονται στις ίδιες καρέκλες είκοσι και τριάντα χρόνια".
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, υποστήριξε ότι δεν αντιδρούν οι πρυτάνεις, αλλά η πανεπιστημιακή κοινότητα στο σύνολό της. Όσον αφορά το γεγονός ότι 250 πανεπιστημιακοί έχουν εκδηλώσει την υποστήριξή τους στις προωθούμενες αλλαγές, απάντησε πως "το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από 2.500 μέλη, οι 250 δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση την πλειοψηφία". Άφησε αιχμές για τα κίνητρα όσων διαφοροποιούνται, μιλώντας για «ανθρώπους του υπουργείου που είναι διορισμένοι σε διάφορες επιτροπές».
Αρνήθηκε, πάντως, ότι η διοίκηση προτίθεται να μην εφαρμόσει τη νομοθεσία, αν το νομοσχέδιο εγκριθεί. «Ανέφεραν το πανεπιστήμιο ως ταραχοποιό. Δεν είπαμε ποτέ ότι δεν θα εφαρμόσουμε τον νόμο», είπε.
Μαύρη εικόνα για το μέλλον των πανεπιστημίων παρουσίασε ο πρύτανης του πανεπιστημιου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, καθώς ισχυρίστηκε πως αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο πως «η έρευνα θα καταρρεύσει μέσα σε μια πενταετία και το πανεπιστήμιο θα μετατραπεί σε τριτοβάθμιο λύκειο».
Κάλεσε και αυτός τους πολίτες να αντιδράσουν.
Πηγή : enet.gr
0 Response to "Σκληραίνουν τη στάση τους οι πρυτάνεις"