Ο Παύλος Γερουλάνος προανήγγειλε το τέλος των συνδέσμων με τη μορφή που τους ξέρουμε και τη δημιουργία λεσχών. Άμεσα θα τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο και θα ανασταλεί η λειτουργία όλων των συνδέσμων μέχρι το καλοκαίρι του 2012 ενώ οριστικά θα σταματήσουν και οι μετακινήσεις.

Το θέμα της βίας είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα του ποδοσφαίρου και η Πολιτεία έλαβε την απόφαση να ξεκινήσει την προσπάθεια αντιμετώπισης της, από τους συνδέσμους οργανωμένων φιλάθλων.

Ο Παύλος Γερουλάνος, Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού προανήγγειλε το τέλος των συνδέσμων τουλάχιστον με τη μορφή που τους γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Τόνισε ότι η αναστολή λειτουργίας τους θα ισχύσει ως το επόμενο καλοκαίρ, ενώ από εκεί και πέρα θα δημιουργηθού λέσχες φιλάθλων οι οποίες θα συνδέονται άμεσα με τις ΠΑΕ.

Επίσης μπαίνει και οριστικό τέλος στις μετακινήσεις φιλάθλων.

"Οι σύνδεσμοι θα πάψουν να λειτουργούν με τον τρόπο που γίνεται σήμερα και δεν νομίζω πως θα κλάψουν πολλοί από αυτήν την εξέλιξη."

Ο Παύλος Γερουλάνος παρουσίασε και τις υπόλοιπες βασικές διατάξεις του αθλητικού νομοσχεδίου:

- Συγκροτείται το εθνικό συμβούλιο αθλητικού σχεδιασμού, το οποίο «μπορεί να αποτελέσει εργαλείο σωστής ανάπτυξης του ελληνικού αθλητισμού».

- Αναβαθμίζεται η ΔΕΑΒ, η οποία αποκτά δύο νέες αρμοδιότητες, που αφορούν στους «στημένους» αγώνες και το δικαίωμά της να προτείνει αλλαγή έδρας ενός αγώνα, αλλά και απαγόρευσης μετακίνησης οργανωμένων οπαδών.

- Θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της βίας.

- Σχετικά με το ντόπινγκ, συνιστάται Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Φαρμακοδιέγερσης.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού τόνισε ακόμη ότι «ήρθε η ώρα να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στις ρήτρες βίας, αφού έχουν μεγάλη αξία, και θα το σκεφτούν πλέον σοβαρά οι ομάδες να προκαλούν επεισόδια». Επισήμανε ακόμη ότι «δεν έχουμε αποκλείσει την πι8ανότητα να καθυστερήσει η έναρξη του νέου πρωταθλήματος», αλλά τάχθηκε υπέρ της κανονικής διεξαγωγής του, προκειμένου να δοκιμαστούν όλες οι διαδικασίες.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to ""Λουκέτο" στους συνδέσμους οργανωμένων φιλάθλων!"