Τέτοιες ημέρες, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, έρχεται στη μνήμη όσων διαθέτουν εθνική συνείδηση, η μεγάλη μάχη στα Δερβενάκια-Κορινθίας που διήρκεσε από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου του 1822 και κατέληξε στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη νίκη της επαναστατημένης Ελλάδας, σε βάρος της πολυδιαφημισμένης στρατιάς του Δράμαλη.

Σε αυτή τη μάχη, που εδραίωσε την επανάσταση και κράτησε ζωντανή την ελπίδα του Έθνους για την απελευθέρωση, θριάμβευσε η ευφυΐα, η λογική, η λεβεντιά και η αποφασιστικότητα του Έλληνα, απέναντι στον υπερόπτη και απολίτιστο Τούρκο. Το φρόνημα που επέδειξε το Έθνος ήταν πρωτόγνωρο και παροιμιώδες. Με ηγέτες τους θρυλικούς, Κολοκοτρώνη, Υψηλάντη, Νικηταρά και Πλαπούτα και αφανείς ήρωες 2.500 μόλις φλογερών αγωνιστών, που εξολόθρευσαν 30.000 επιλέκτων στρατιωτών του Δράμαλη, η Πατρίς απέδειξε για πολλοστή φορά στην ιστορία, ότι είναι ικανή να κάμψει και το ισχυρότερο εμπόδιο, προκειμένου να κερδίσει την Ελευθερία της.

Σήμερα, 189 χρόνια αργότερα, καίτοι τυπικά ελεύθεροι και οργανωμένοι σε συντεταγμένη πολιτεία, τίποτα δεν θυμίζει εκείνα τα ένδοξα χρόνια. Το εθνικό φρόνημα αντικαταστάθηκε από τον ραγιαδισμό, το πάθος για αγώνα από το πάθος για καναπέ και πολυθρόνα, η πίστη σε ευγενή ιδανικά, από την υποδούλωση στα υλικά αγαθά, η ηθική από τη μίζα, η ελληνική λεβεντιά από τον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η μάχη των Δερβενακίων είναι άγνωστη στη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής νεολαίας, διότι οι «πεφωτισμένοι ιστορικοί» του συστήματος ΠΑΣΟΚ, έκριναν σκόπιμο ότι δεν είναι απαραίτητη η γνώση της, όπως δεν είναι απαραίτητες, για κάθε συνεπή ψευδοπροοδευτικό, οι γνώσεις κάθε ιστορικής περιόδου που αποπνέει ελληνικό μεγαλείο.

Οι ιθύνοντες του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων φρονούν ότι παράσχουν καλές υπηρεσίες στην Παιδεία, κτίζοντας ογκώδη και μοντέρνα σχολικά συγκροτήματα. Σχολεία όμως, χωρίς σοβαρά βιβλία και πατριώτες δασκάλους, κατασκευάζουν στρατιές αγραμμάτων και ανευθύνων πολιτών και όχι χρήσιμους πολίτες, επιφανείς επιστήμονες, μαχητικούς στρατιώτες. Κατασκευάζουν νεοραγιάδες οι οποίοι καταδικασμένοι σε άγνοια της ελληνικής ιστορίας και των απαράμιλλων προτύπων που δημιουργούν οι μεγάλοι αγωνιστές του Έθνους, πρέπει να διαθέτουν ανεπαρκείς αντιστάσεις ενάντια στο Δ.Ν.Τ., την Τρόϊκα και τους ανθελληνικούς διεθνείς παράγοντες που επιδιώκουν το ξεπούλημα και τη χρεωκοπία της Ελλάδας. Κατασκευάζουν φυλακισμένους πολίτες «ημιελεύθερης διαβιώσης», που δεν πρέπει να έχουν το σθένος να κοντραριστούν με τα κυβερνητικά ανδρείκελα, τα οποία με τον ενδοτισμό που επιδεικνύουν, μας έστειλαν στη χαβούζα στο Δ.Ν.Τ., τη στιγμή που η Ρωσία και η Κίνα μας πρόσφεραν δάνειο αξιοπρόσεκτου ύψους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής.

Κι όμως, παρά τους «καλοθελητές» ο ελληνικός λαός αντιστέκεται και αντεπιτίθεται. Όσο κι αν τον θέλουν ναρκωμένο και οικονομικά εξαθλιωμένο, είναι οπλισμένος διαχρονικά, με το πατριωτικό DNA χιλιετιών που διέπει κάθε Έλληνα και οραματίζεται μια εποχή που με οδηγό το φρόνημά, που θα του το εμφυσήσει μια ισχυρή εθνική κυβέρνηση που θα διαθέτει ο τόπος, θα γράψει νέες χρυσές σελίδες ιστορίας, όμοιες με αυτές των Δερβενακίων.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



Πηγή : nd.gr/web/node-korinthias
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μητσόπουλος : Με φρόνημα ... όπως στα Δερβενάκια"