Μεγάλη η ζημιά στον τουρισμό

18.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Έκκληση Γερουλάνου στους οδηγούς ταξί να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις
Να αναλογιστούν την ταλαιπωρία που υφίστανται χιλιάδες πολίτες που προσπαθούν να φτάσουν στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο καλεί τους αυτοκινητιστές ταξί ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος. Ο υπουργός κάνει λόγο για πλήγμα στον τουρισμό, ενώ αναφέρει ότι μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα δεν μπορεί να γίνει συζήτηση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος κατέστησε σαφές ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν και κάλεσε για άλλη μια φορά τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να ανακαλέσει την απόφασή του και να αρχίσει διάλογος με βάση το προεδρικό διάταγμα.

Από νωρίς το πρωί περίπου 2.000 ταξί έχουν σχηματίσει ουρά χιλιομέτρων από την είσοδο του αεροδρομίου προς την Αττική οδό, αφήνοντας μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας για την κίνηση των οχημάτων. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να διατηρήσουν ανοιχτή την Αττική Οδό και να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια με άλλους οδηγούς.

Σε κλοιό από 2.000 ταξί βρίσκεται και το λιμάνι του Πειραιά όπου έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο μέσα και έξω από αυτό, ενώ στην ακτή Ξαβερίου, όπου βρίσκονται τα κρουαζιερόπλοια, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη μετακίνηση των τουριστών με τα πούλμαν. Μέσα στο λιμάνι και στις περισσότερες πύλες εισόδου, υπάρχει ισχυρή δύναμη του λιμενικού σώματος.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μεγάλη η ζημιά στον τουρισμό"