Το αδιαχώρητο επικράτησε στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, όπου οι κυβερνητικοί βουλευτές εξαπέλυσαν πυρά κατά του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί. «Δεν αλλάζει τίποτα» είπε ο υπουργός αποχωρώντας από τη συνεδρίαση ενώ φέρεται πως δεσμεύθηκε ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία άδεια ταξί, μέχρι το όλο θέμα να ρυθμιστεί νομοθετικά.

Ο αριθμός των βουλευτών που θέλησαν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος απ' ότι συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Αρκετοί ήταν οι βουλευτές που πήραν το λόγο στη συνεδρίαση, ασκώντας κριτική στον Γιάννη Ραγκούση και ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση στα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πολυήμερη απεργία.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Μεταφορών, ο Μιχάλης Τζελέπης τού είπε ότι έπρεπε να προλάβει την πυροδότηση ακραίων αντιδράσεων στην συγκυρία αυτή, λόγω του τουρισμού. Η αμφισβήτηση της συμφωνίας του πρώην υπουργού Δ. Ρέππα με τους αυτοκινητιστές δημιουργεί πολιτικό θέμα εμπιστοσύνης στις πολιτικές συμφωνίες της κυβέρνησης, δήλωσε και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να ισχύουν άλλα μέτρα για τους φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους και δικηγόρους, που η απελευθέρωση του επαγγέλματός τους έγινε με πληθυσμιακά κριτήρια, και άλλα μέτρα για τους αυτοκινητιστές ταξί.

Από την πλευρά του και ο Μιχάλης Κατρίνης ζήτησε ενιαία αντιμετώπιση όλων των επαγγελμάτων, σημειώνοντας ότι ο νόμος για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων προβλέπει και εξαιρέσεις.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζήτησε την άμεση σύγκληση της Κυβερνητικής Επιτροπής ώστε να αποφασίσει η κυβέρνηση για το ζήτημα, ενώ για ύπαρξη μεγάλου πολιτικού προβλήματος έκανε λόγο ο Νίκος Σαλαγιάννης. Η κυβέρνηση άνοιξε μέτωπο χωρίς να έχει θέση πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι το "άδειασμα" μεταξύ υπουργών χαλάει την εικόνα συνοχής της κυβέρνησης.

Αιχμηρή ήταν και η Τόνια Αντωνίου, που ζήτησε να δοθεί τέλος στις προσωπικές στρατηγικές και πρόσθεσε ότι η δήλωση του Γ. Ραγκούση περί αυτορύθμισης της αγοράς "άρχισε το έργο".

Υπέρ της απελευθέρωσης με πληθυσμιακά και πανευρωπαϊκά κριτήρια τάχθηκε ο Δημήτρης Κουσελάς, ενώ ο Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε από τον υπουργό Μεταφορών να λάβει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να σταματήσει η απεργία και στη συνέχεια να γίνει διάλογος με πλαίσιο που θα θέσει το υπουργείο.

"Έχουμε καταρρακωθεί ως Κοινοβουλευτική Ομάδα, πρέπει να βάλουμε πάτο στο βαρέλι", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Βούρος.

Ο Χρήστος Μαγκούφης τόνισε ότι από την στιγμή που το Προεδρικό Διάταγμα δεν ήταν έτοιμο στις 2 Ιουλίου υπάρχει νομικό κενό και ως εκ τούτου το ζήτημα λύνεται με καινούργιο συμπληρωματικό νόμο. Πρότεινε μάλιστα διάλογο και διαβούλευση που θα καταλήξει σε καινούργιο νόμο. Ακόμη εισηγήθηκε οι νέες άδειες να έχουν ισχύ 40 ετών και μετά να επιστρέφονται στο κράτος, ενώ για τις παλιές πρότεινε να υπάρχει η δυνατότητα μεταβίβασής τους στα παιδιά των αυτοκινητιστών άπαξ και με διάρκεια 40 ετών.

Τέλος, η Άννα Νταλάρα ζήτησε "προσωρινή ανακωχή" ώστε να δοθεί χρόνος εκατέρωθεν για την υποβολή και μελέτη προτάσεων και αντιπροτάσεων. Επισήμανε επίσης ότι η απόλυτη απελευθέρωση χωρίς μεταβατικές διατάξεις ίσως δημιουργήσει προβλήματα και πρόσθεσε ότι πρέπει να τεθούν κριτήρια καθώς ελλοχεύει το ενδεχόμενο δημιουργίας καρτέλ.


Πηγή : enet.gr



You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Συνωστισμός και πυρ ομαδόν κατά Ραγκούση στο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ"