Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουνίου 2011 διεξήχθη ο δεύτερος για φέτος αγώνας του Ν.Ο. Κιάτου, ‘ΣΙΚΥΩΝΙΑ 2011’, με προορισμό τα Αντίκυρα όπου συμμετείχαν 18 αθλητές του ομίλου.
Η εκκίνηση δόθηκε το πρωί του Σαββάτου έξω από το λιμάνι του Κιάτου, με μέτριο αέρα, που όμως δεν κράτησε αρκετά. Στο μεγαλύτερο μέρος της πρώτης κούρσας επικράτησε χαμηλή ένταση ανέμων που σε συνδυασμό με τη ζέστη ταλαιπώρησε τους ιστιοπλόους. Τα σκάφη έδεσαν στα Αντίκυρα αργά το απόγευμα και ακολούθησε φαγητό και βόλτα στο λιμάνι.
Η δεύτερη κούρσα ξεκίνησε με καιρό παρόμοιο της προηγούμενης, με τα σκάφη να δοκιμάζουν διαφορετικές τακτικές και μεθόδους για να καταφέρουν να κινηθούν. Στη μέση ωστόσο της διαδρομής, γύρω στο μεσημέρι, εμφανίστηκε μαΐστρος έντασης περίπου 4 – 5 bf, σε πλεύση πλαγιοδρομία – δευτερόπρυμα. Τα σκάφη άρχισαν να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, κρατώντας σταθερά σχεδόν πάνω απο 6-7 κόμβους, και η συνέχεια μέχρι το Κιάτο ήταν γρήγορη και συναρπαστική. Έτσι όλοι οι αθλητές αποζημιώθηκαν από την ταλαιπωρία της πρώτης κούρσας.
Πρώτο τερμάτισε το σκάφος Arhaggel GRE1315 με κυβερνήτη το Σωτήρη Μενούνο, δεύτερο το Melissi GRE 1316 με κυβερνήτη τον Allen Patou και τρίτο το Desire GRE 1260 με το Νίκο Γαλανάκη.
Οι αθλητές πραγματικά απόλαυσαν ιστιοπλοΐα το Σαββατοκύριακο και αδημονούν για την επόμενη διοργάνωση του Ν.Ο. Κιάτου.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου «έτρεξε» στα Αντίκυρα"