Μείζον πολιτικό θέμα έχει δημιουργηθεί τις δύο τελευταίες ημέρες σχετικά με τις μειώσεις των συντάξεων του ΟΓΑ και των κατώτατων συντάξεων των υπόλοιπων ταμείων.

Η ΝΔ δια στόματος του εκπροσώπου της κ. Μιχελάκη κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση απέκρυψε εντέχνως στο μεσοπρόθεσμο να αναφέρει ότι σχεδιάζει να μειώσει τις συντάξεις του ΟΓΑ που σήμερα ανέρχονται στα ...360 ευρώ το μήνα, καθώς και τις κατώτατες συντάξεις των υπολοίπων Ταμείων.

Στο μεσοπρόθεσμο του κ. Βενιζέλου που ψηφίστηκε πριν δέκα ημέρες από τη Βουλή, υπάρχει απλώς η πρόβλεψη για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών του ΟΓΑ και άλλων συνταξιοδοτικών ταμείων, χωρίς όμως, να διευκρινίζεται εάν αυτό επηρεάζει τις κατώτατες συντάξεις.

Η κυβέρνηση δια στόματος του Υπουργού Εργασίας κ. Κουτρουμάνη απάντησε ότι δεν υπάρχει θέμα μείωσης των 360 ευρώ των συντάξεων και ότι η μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών του ΟΓΑ που αναφέρεται στο μεσοπρόθεσμο του κ. Βενιζέλου, θα προέλθει από την θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων δικαιούχων με βάση τη θέση της μόνιμης κατοικίας.

Όμως η αλήθεια απέχει παρασάγγας από τα λεγόμενα της κυβέρνησης.

Στην πραγματικότητα τρεις ημέρες μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, ο κ. Βενιζέλος υπέγραψε την 4η επικαιροποίηση του μνημονίου, όπου τόσο στο αρχικό κείμενο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και η επίσημη επικαιροποίηση, προβλέπει ΡΗΤΩΣ τη μείωση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ και των κατώτατων συντάξεων των υπόλοιπων ταμείων.

Συγκεκριμένα στα επίσημα έγγραφα της επικαιροποίησης στην Αγγλική (σελ.34) αναφέρεται:» Cuts in social benefits by at least EUR 1 188 million in 2011, and additional EUR 1 230 million in 2012, EUR 1 025 million in 2013, EUR 1 010 million in 2014 and EUR 700 million in 2015, through an adjustment in supplementary pension schemes and subsequent freeze through 2015; a
freeze in the base pensions; the reform of the disability pension system; a census of pensioners and cross-checking of personal data with full implementation of social security number and upper cap on pensions; a rationalization of criteria for pensioners (EKAS); a rationalisation of benefits and beneficiaries of OEE-OEK and OAED; cuts in the lump-sums paid on retirement; the cross-checking of personal data from introduction of ceilings for employers who can join OAED schemes; a reduction in the core pension of OGA and in the lower pension thresholds of other social security funds and tightening of criteria based on the permanent residence;….»

Μετάφραση(όπως την δίνει ανεπίσημα το ΥΠΟΙΚ): «Περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα κατά τουλάχιστον 1188 εκ. ευρώ το 2011 και επιπλέον 1230 εκ. ευρώ το 2012, 1025 εκ. ευρώ το 2013, 1010 εκ. ευρώ το 2014 και 700 εκ. ευρώ το 2015 μέσω μίας προσαρμογής στα ταμεία επικουρικής ασφάλισης, μέσω της μεταρρύθμισης στο σύστημα αναπηρικών συντάξεων, μέσω της απογραφής των συνταξιούχων και μέσω διασταυρώσεων των δεδομένων με την πλήρη υλοποίηση του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης και του ανώτατου ορίου στις συντάξεις, μέσω του εξορθολογισμού των κριτηρίων για τους συνταξιούχους (ΕΚΑΣ), του εξορθολογισμού των δικαιωμάτων και των δικαιούχων του ΟΕΕ-ΟΕΚ και ΟΑΕΔ, μέσω περικοπών στα εφάπαξ που δίνονται στους συνταξιούχους, μέσω διασταυρώσεων των προσωπικών δεδομένων από την εισαγωγή ανώτατων ορίων για εργοδότες που μπορούν να ενταχθούν στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, μέσω της μείωσης στις βασικές συντάξεις του ΟΓΑ ΚΑΙ στα κατώτερα όρια συντάξεων των άλλων ταμείων κοινωνικής ασφάλισης ΚΑΙ αυστηροποίησης των κριτηρίων που βασίζονται στη μόνιμη διαμονή…» (χρησιμοποιώ κεφαλαία γράμματα στα επίμαχα «ΚΑΙ» για να γίνει σαφές ότι πρόκειται για διαφορετικά πράγματα)

Τώρα θα αναρωτηθείτε γιατί αρνούνται από τηλεοράσεων και ραδιοφώνων αυτό που αναφέρεται ΡΗΤΑ μέσα στην επικαιροποίηση του μνημονίου που υπέγραψε ο κ. Βενιζέλος ;

Γιατί προφανώς οι μειώσεις των ….τεράστιων συντάξεων των 360 ευρώ και των(εξίσου …τεράστιων) κατώτατων συντάξεων των άλλων ταμείων , προβλέπονται ΓΙΑ ΜΕΤΑ τις πιθανολογούμενες εκλογές του φθινοπώρου και η κυβέρνηση το …. ποίημα «άλλα λέω πριν και άλλα μετά» το γνωρίζει άπταιστα.

Το ίδιο όμως και ο ελληνικός λαός ,πλέον. Μια φορά εξαπατήθηκε. Δεύτερη δεν …


Πηγή : Politis-gr.com
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Υπέγραψαν για μειώσεις των συντάξεων του ΟΓΑ και τώρα κρύβονται"