Σειρά επαφών με στόχο την προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, θα έχει σήμερα στο Βερολίνο ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μεταξύ άλλων με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε. Στην ατζέντα των συζητήσεων αναμένεται να τεθεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, καθώς και η πρωτοβουλία για μια "Συμμαχία για την Ανάπτυξη στην Ευρώπη", που προωθεί ο υπουργός.

Ο κ. Χρυσοχοίδης θα συνοδεύεται από στελέχη της υπηρεσίας "Invest in Greece". Στο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνονται:

-Ομιλία σε ημερίδα της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), για την ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα.

-Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Heitzer, προκειμένου να θεσμοθετηθεί μέσω των δύο υπουργείων ένας σταθερός και οργανωμένος δίαυλος για την προσέλκυση επενδυτικών πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων από γερμανικές επιχειρήσεις στη χώρα μας.

-Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB), Kollatz-Ahnen, στην οποία θα συζητηθεί η προοπτική συμμετοχής της ΕΤΕπ στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών δράσεων στην Ελλάδα.

-Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Schuble, με τον οποίο θα συζητηθούν οι διαδικασίες για την υιοθέτηση, από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, πολιτικών για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Επαφές με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων"