Με ένα απλό αίτημα στην Περιφέρεια και την καταβολή ενός χαμηλού αντιτίμου, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί από την Τρίτη 2 Ιουλίου 2011 να αποκτήσει άδεια ταξί. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γ. Ραγκούσης. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπογράψει το προεδρικό διάταγμα που είχε ετοιμάσει ο προκάτοχός του, Δ. Ρέππας καθώς όπως τόνισε δεν προέκυπτε η δυνατότητα έκδοσης νέων αδειών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου το επάγγελμα εξακολουθούσε να είναι κλειστό.

Υπογράμμισε επίσης ότι το παράβολο για την απόκτηση άδειας ταξί θα είναι "εξαιρετικά χαμηλό" ενώ το επόμενο διάστημα θα καθοριστούν και οι περιορισμοί για τη χορήγηση άδειας ταξί, όπως π.χ. το λευκό ποινικό μητρώο.

Χαμένοι οι έχοντες άδεια

Χαμένοι είναι, όσοι έχουν αγοράσει ήδη άδειες ταξί, πληρώνοντας έως και 200.000 ευρώ και τώρα βλέπουν να χάνονται τα χρήματά τους. Για το συγκεκριμένο θέμα, ο υπουργός ανέφερε πως αυτές είναι στρεβλώσεις, που δημιουργούνται στην αγορά, που δεν μπορούν να εμποδίσουν την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Επίσης, ο Γ. Ραγκούσης ξεκαθάρισε ότι είναι έξω από τις προθέσεις του υπουργείου να ορίζει τον αριθμό των ταξί που θα κυκλοφορούν σε μία περιοχή, αφού, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, η αγορά με αυτορρύθμιση θα κρίνει πόσα ταξί αντέχει η κάθε περιοχή.

Wi - Fi στα Μέσα Μεταφοράς

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός τόνισε ότι σύντομα, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας θα διαθέτουν ασύρματο δίκτυο Ιντερνετ (WI- FI) όπου οι επιβάτες θα το χρησιμοποιούν δωρεάν.

Αρχικά το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το Μετρό, με την υπηρεσία να παρέχεται αρχικά σε επίπεδο οδού και σταθμού, με προοπτική μελλοντικά αυτό να γίνεται και στις σήραγγες.

Το μικρό κόστος της εφαρμογής, σύμφωνα με τον Γ. Ραγκούση, θα το αναλάβει κάθε συγκοινωνιακός φορέας, που με διαγωνιστική διαδικασία θα μπορεί να επιλέξει τον πάροχο με τον οποίο θα συνεργαστεί.

Αποφασίζουν τη στάση τους οι αυτοκινητιστές

Σήμερα θα καθορίσει την ακριβή στάση που θα τηρήσει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), σχετικά με την απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, να προχωρήσει στην απελευθέρωση του κλάδου των ταξί. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Ευθύμης Λυμπερόπουλος, θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιου του συνδικάτου για να καθοριστεί η στάση του κλάδου, ενώ την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον υπουργό για να καταθέσουν τις θέσεις τους. «Σ’ αυτή την κυβέρνηση περισσεύει η ασυνέπεια και η μη συνέχεια», τονίζει ο κ. Λυμπερόπουλος.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Με αίτημα στην Περιφέρεια η άδεια ταξί"