Η ίδρυση Πολεμικού Μουσείου στην Κόρινθο είναι πλέον γεγονός μετά τις συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Κορίνθου.
Σε ένα κεντρικό της σημείο στην είσοδο της Κορίνθου, επί της οδού Δαμασκηνού, όπως είναι η Στρατιωτική Λέσχη, θα δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος για να φιλοξενηθούν τα σημαντικά φωτογραφικά αρχεία και εκθέματα της ιστορίας του τόπου μας.
Ετσι, στην τελική σύσκεψη που έγινε στο Δημοτικό κατάστημα, το πρωί της Παρασκευής, στις 29/07/2011, δρομολογήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις εργασίες που θα ξεκινήσουν άμεσα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, ούτως ώστε να μετατραπεί ο πρώτος όροφος της Λέσχης σε Πολεμικό Μουσείο.
Η Δημοτική αρχή θα καταβάλει επιπλέον όλα τα έξοδα για την ανάπλαση της οδού Σεφέρη καθώς και του αύλειου χώρου για να αναδειχθούν τόσο το υπό δημιουργία Πολεμικό, όσο και το υπάρχον Λαογραφικό Μουσείο, τα οποία γειτνιάζουν και αποτελούν την πύλη εισόδου των επισκεπτών της πόλης μας.
Σε αυτή την σημαντική σύσκεψη, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Διοικητής της Σχολής Μηχανικού κ. Ροβήλος, ο Διοικητής της Μεραρχίας της Τρίπολης κ. Μπελέκος, σύμβουλοι του Δημάρχου Κορινθίων καθώς και ο ενεργός συμπολίτης μας κ. Πρεδάρης, του οποίου η συμβολή είναι σημαντική τόσο στην προσπάθεια δημιουργίας του Μουσείου όσο και στην απαραίτητη προμήθεια του φωτογραφικού υλικού των ενόπλων δυνάμεων της Χώρας μας, μιας και είναι ο κύριος χορηγός μέρος του στρατιωτικού αρχείου.
Επίσης η Δημοτική αρχή, έχει ηδη κάνει τις κατάλληλες ενέργειες για να εξευρεθούν εκθέματα και από άλλες πηγές και μουσεία της χώρας. Επιπλέον θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να συνδεθεί το Πολεμικό Μουσείο της Κορίνθου με άλλα μουσεία ούτως ώστε, να εμπλουτιστεί το αρχειακό υλικό και να αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς της ιστορίας της Κορίνθου αλλά και της Χώρας μας.
Είναι άξιο λόγου να αναφέρουμε ότι στη Κόρινθο επανδρώθηκε το πρώτο τακτικό τμήμα του Ελληνικού Στρατού το 1823, το οποίο απέδειξε τις δυνατότητές του κατά των τουρκικών δυνάμεων σε μία σειρά μαχών, όπως η μάχη της Αθήνας. Επίσης είναι γνωστή η προσφορά του θρυλικού 6ου Συντάγματος Πεζικού, το οποίο διακρίθηκε επανειλημμένα κατά τους Βαλκανικούς πολέμους, τη Μικρασιατική εκστρατεία και το έπος του 1940, όπου τα τμήματά του ήταν τα πρώτα που απελευθέρωσαν τη Χιμάρα.
Η Δημοτική Αρχή, δημιουργώντας το Πρώτο Πολεμικό Μουσείο στο Δήμο μας θα συμβάλει ούτως ώστε, να θυμηθούν οι παλιότεροι και να ενημερωθούν οι νεώτεροι την ιστορία του τόπου μας. Επιπλέον με αυτόν τον τρόπο, θα αναδειχθεί η ιστορική μας κληρονομιά και θα καταστεί η αναβαθμισμένη Κόρινθος σημαντικός πόλος έλξης επισκεπτών και τουριστών.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Η ΙΔΡΥΣΗ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ"