Δήλωση της Αθηνάς Κόρκα για το ΕΣΠΑ

21.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
H πρ.βουλευτής Αθηνά Κόρκα δήλωσε σχετικά με την μείωση της εθνικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ:
«Επιτέλους η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ συμφώνησε με την Κομισιόν όσον αφορά το ΕΣΠΑ , την μείωση της εθνικής μας συμμετοχής.
Από της αρχές του 2010, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είχε ζητήσει από την κυβέρνηση, να διαπραγματευτεί την μείωση της εθνική μας συμμετοχή στο ΕΣΠΑ , ώστε να χρηματοδοτηθούν και να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα που έχουν «λιμνάσει» , δίνοντας μια «ανάσα» ρευστότητας στην αγορά, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που ζούμε.

Υιοθετώντας η κυβέρνηση , την πρόταση της ΝΔ , μετά από 1 ½ χρόνο ανεκμετάλλευτο, μέσα στο οποίο κατάφερε να φτάσει την χώρα μας από την 4η και 5η θέση στην απορρόφηση κονδυλίων του προγράμματος ΕΣΠΑ το 2009 ,μεταξύ των 27 χωρών, στην 20η το έτος 2011.
Με ποσοστό απορρόφησης περίπου στο 21-22% και με μερικά προγράμματα όπως η νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα στο 0%.
Στον τομέα δε, των Δημοσίων Έργων μετά τις τεράστιες περικοπές κονδυλίων υπάρχει πλήρης ακινητοποίηση έργων αφού έκλεισαν όλα τα εργοτάξια , με τις αντίστοιχες συνέπειες για τους εργαζόμενους , και ο τεχνικός κλάδος να μην έχει αποπληρωθεί για τα έργα που ήδη εκτελέστηκαν.

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που θεωρούσε ότι είχε «λύσει» όλα τα προβλήματα του ΕΣΠΑ από το 2010 με νόμο που ψήφισε , για άλλη μια φορά , όχι μόνο δεν δίνει καμιά εξήγηση για αυτή την τραγική για τη χώρα καθυστέρηση αλλά κατηγορεί την ΝΔ , προσπαθώντας ανεπιτυχώς να καλυφθεί.»
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Δήλωση της Αθηνάς Κόρκα για το ΕΣΠΑ"