''Στήριξη στην Ελλάδα''

18.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Την ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση, επανέλαβε η Χίλαρι Κλίντον, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Λαμπρινίδη, μετά τις συνομιλίες που είχαν, στο πλαίσιο των επαφών της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, στην Αθήνα.

Δεν ήταν εύκολες οι αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου. Υποστηρίζουμε όμως την αποφασιστικότητά της για τις μεταρρυθμίσεις. Οι επιπτώσεις της αδράνειας θα ήταν πολύ χειρότερες από τις σημερινές δυσκολίες, τόνισε η Αμερικανίδα υπουργός και εξέφρασε την πίστη της στη δύναμη του ελληνικού λαού.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, από την πλευρά του, τόνισε ότι η Ελλάδα του σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του παρελθόντος και απαραίτητη προϋπόθεση για την υπέρβαση της κρίσης είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Στη συνέχεια, η κ. Κλίντον μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Ακολούθως, η Αμερικανίδα υπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στον οποίο εξέφρασε την αισιοδοξία της για τις προοπτικές της Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο Κάρολος Παπούλιας ευχαρίστησε τόσο την ίδια όσο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την στήριξή τους και τις παρεμβάσεις τους στους ευρωπαίους ηγέτες υπέρ της χώρας μας.

Στη συνέχεια, η Χ. Κλίντον συναντήθηκε με τον Ευ. Βενιζέλο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών στάθηκε στη σημασία της αμερικανικής υποστήριξης στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, τονίζοντας: «Ο ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι καθοριστικός στο ΔΝΤ, αλλά επίσης είναι σημαντικό το δίκτυο των επαφών τους με τις χώρες της ευρωζώνης».

Επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα, η Χ. Κλίντον μετέβη και στο Μουσείο της Ακρόπολης. Παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Π.Γερουλάνου, ο υπουργός Εξωτερικών Στ.Λαμπρινίδης και η Αμερικανίδα ομόλογός του υπέγραψαν από κοινού Μνημόνιο διμερούς συνεργασίας σχετικά με την «επιβολή περιορισμών σε αρχαιολογικό και βυζαντινό υλικό μέχρι και τον 15ο αιώνα».


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "''Στήριξη στην Ελλάδα''"