Τι μας απάντησε ο κ.Παπαφωτίου

21.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis

Η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Ε. Παπαφωτίου σε δημοσίευμα μας για το κόστος των έργων στο Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου

Χθεσινό δημοσίευμα στο Διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα “Diogenis – press”, ερωτά για το κόστος της περίφραξης στο Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου.
Φαίνεται ότι ο ερωτών δεν έχει επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο του Λεχαίου, ούτε έχει αντιληφθεί τα πολλά και σημαντικά έργα που έχουν πραγματοποιηθεί εκεί, αναλογικά με λίγα χρήματα.
Για την ακρίβεια, όλα τα έργα κόστισαν 1.272.640,00 € και όχι το ποσό που αναφέρουν, κατά τα λεγόμενα σας, οι “αλόγιστες φήμες”.
Δεν είναι μόνο η περίφραξη και περιτοίχιση αλλά και πολλά άλλα έργα εντός του χώρου. Όλα τα έργα, είναι ευκαιρία για τον ερωτώντα, να τα επισκεφθεί, να τα δει και να τα θαυμάσει.
Τώρα, αν για κάποιους η φύλαξη, η ανάδειξη και προστασία των αρχαιολογικών χώρων είναι “Γκουαντανάμο”, έχω την πεποίθηση ότι η άποψη τους είναι εγκληματικά εσφαλμένη.
Επειδή δεν είστε γνώστης και επειδή δεν ρωτάτε προτού να γράψετε, να σας ενημερώσω ότι η περίφραξη στους αρχαιολογικούς χώρους καθορίζεται, επιβάλλεται και εγκρίνεται από τις προδιαγραφές που θέτει το Υπουργείο Πολιτισμού.
Απαντώντας στις “λεγόμενες φήμες” του δημοσιεύματος σας παραθέτω τα στοιχεία του έργου και του κόστους αυτού (ταυτότητα του Έργου), με την υποχρέωση να τα αναρτήσετε.

«Τίτλος Έργου: ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΗ

Το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου με την υπ’ αριθμ.3032/05.05.2005 απόφαση οριστικής ένταξης με προϋπολογισμό 1.360.000,00 €.

Δημοπρατήθηκε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (Ν.Α.) Κορινθίας στις 18/7/2005 και υπογράφηκε σύμβαση με τον μειοψηφούντα εργολήπτη Δημοσίων έργων Σπυρίδωνα Κουρούμαλη στις 10/10/2005.

Το ποσό μετά την έκπτωση ήταν 1.272.640,00 € και ημερομηνία περαίωσης του έργου 10/10/2006.

Εγκρίθηκε παράταση έως 10/12/2006.

Το έργο ολοκληρώθηκε και αποπληρώθηκε ενώ έχει πληρωθεί ποσό 10.888,08 € για Σύνδεση με ΟΚΩ(ΔΕΗ).

Έγινε Βεβαίωση Περαίωσης Εργασιών και στις 31/10/2007 έγινε το Πρωτόκολλο Προσωρινής Παραλαβής.

Επιβλέπουσα Αρχή από αρχαιολογικής πλευράς ήταν η ΛΖ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Τελικός Δικαιούχος και κύριος του έργου είναι το Υπουργείο Πολιτισμού.»

Θα μπορούσατε να είχατε πάρει τα στοιχεία αυτά από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (Ν.Α.) Κορινθίας από το 2007, έτος που παραλήφθηκε το έργο. Πάντως, παρά το ότι έχετε αργήσει υπερβολικά, χαίρομαι για το όψιμο ενδιαφέρον σας.
Από το δημοσίευμα σας προκύπτει ότι με έχετε συνδέσει με τα πολλά και σπουδαία έργα, αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, που έχουν εκτελεσθεί και θα εκτελεσθούν στην Κορινθία.
Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα.
Γραφείο Τύπου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου


1ο ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ

ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ:
Το γραφείο τύπου του κ.Παπαφωτίου όποιο και αν είναι αυτό πρέπει να γνωρίζει ότι κλείνουμε 25 χρόνια στην δημοσιογραφία της Κορινθίας και με το Αρχαίο λιμάνι έχουμε ασχοληθεί περισσότερο απο 3.000 φορές....
Τα άλλα σύντομα, πολύ σύντομα...διότι τα έργα στο Αρχαίο λιμάνι δεν είναι μόνο η περίφραξη..
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Τι μας απάντησε ο κ.Παπαφωτίου"