Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η Μικτή Τετράφωνη Χορωδία του Δήμου Κορινθίων (πρώην χορωδία Δήμου Τενέας) στο Διεθνές Φεστιβάλ της Βερόνα στην Ιταλία, στο οποίο έλαβε μέρος κατόπιν προσκλήσεως των διοργανωτών.
Η χορωδία , υπό τη διεύθυνση της κ. Κορνηλίας Κουντούρη – Καλλαρά, εμφανίστηκε σε συναυλίες σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις της περιοχής Veneto: στο Sermione (αγαπημένη πόλη και κατοικία της Μαρίας Κάλλας), στο Seriano de la Garda, στην Pescantina και στο Arcoli, και απέσπασε ευμενή σχόλια από τους διοργανωτές και τα μέλη των άλλων χορωδιών. Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή της σε ιδιαίτερη ακολουθία προς τιμήν του Aπ. Παύλου στο Arcoli, όπου είχε το προνόμιο να ψάλει κατά την έναρξη της ακολουθίας το Απολυτίκιο του Απ. Παύλου και άλλους εκκλησιαστικούς ύμνους μέσα σε μία εκκλησία κατάμεστη από πιστούς και απέσπασε τα συγχαρητήρια του Ιερατείου και των τοπικών αρχών.
Η παρουσία της χορωδίας έγινε αισθητή ακόμα και στους δρόμους των πόλεων. Παντού ακούγονταν ελληνικά τραγούδια. Ιδιαίτερη ήταν η συγκίνηση όταν, με την παρότρυνση κάποιων, ακούστηκαν δικά μας τραγούδια στην περίφημη αρένα της Βερόνα, όπου έχουν εμφανιστεί τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής.
Η φιλοξενία των διοργανωτών ήταν άψογη και το πνεύμα συναδέλφωσης που επιδιώχθηκε πέτυχε. Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στην τελετή του αποχαιρετισμού, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας διανθίστηκε με ελληνικά τραγούδια και χορούς! Όσο και να φαίνεται παράξενο, όταν η ελληνική αποστολή άρχισε να τραγουδάει, ολόκληρη η αίθουσα δονήθηκε από τραγούδια ελληνικά που τα σιγομουρμούριζαν σχεδόν όλοι. Δεν άργησαν και οι χοροί (νησιώτικοι, καλαματιανοί και χασάπικο). Πολλοί ξένοι -ιδιαίτερα οι Φιλανδοί- τραγουδούσαν και μιλούσαν ελληνικά !
Στο τέλος, ο πρόεδρος της χορωδίας κ. Βασίλειος Καλλιμάνης και η μαέστρος κ. Κορνηλία Κουντούρη – Καλλαρά, παρέλαβαν από τους διοργανωτές αναμνηστικές πλακέτες για τη συμμετοχή και μοίρασαν έντυπο υλικό σχετικό με την Κορινθία. Όλοι οι αρχηγοί των χορωδιών υποσχέθηκαν περαιτέρω αμοιβαία συνεργασία και συμμετοχή σε προσεχείς εκδηλώσεις και αποχώρησαν αδελφωμένοι με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Την προετοιμασία και την πραγματοποίηση της επίσκεψης καθώς και τα γενικά καθήκοντα ανέλαβε η κ. Δήμητρα Κλάρου – Δελλή.
Eκτός από την Πολύμνια, στο φεστιβάλ της Βερόνα συμμετείχαν οι εξής χορωδίες:
1. Ensemble Vocal La Villanelle από το Βέλγιο
2. Ensemble choral masculine Voci Amici από την Τσεχία
3. The Good Bouil Gospelers από τη Γαλλία
4. Koor Kantilene από το Βέλγιο
5. Puotin Laulu από τη Φιλανδία
6. Koulovan Naiskuro από τη Φιλανδία
7. Cor Jove Vakomba από την Ισπανία

Η παρουσία της χορωδίας στο φεστιβάλ της Βερόνα, σε καιρούς κρίσιμους για τον τόπο μας, έδωσε την ευκαιρία για την προβολή της χώρας μας γενικότερα και της Κορινθίας ειδικότερα στο εξωτερικό.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ «ΠΟΛΥΜΝΙΑ» ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΒΕΡΟΝΑ"