Σε νέα κατάληψη, του προαστιακού σιδηρόδρομου , 200 μέτρα μετά το σταθμό των Αγίων Θεοδώρων προς Κόρινθο, προέβησαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων μαζί με τον δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη, στελέχη της Δημοτικής αρχής, φορείς και πολίτες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων.

Ως γνωστών, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση ιδιωτικής εταιρείας αποθήκευσης χημικών στο Σουσάκι και ζητούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος να αναθεωρήσει την απόφασή του, για έγκριση των περιβαλλοντικών όρων στην εταιρεία και από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη να πάρει πίσω την άδεια που υπέγραψε για την εγκατάσταση της αποθήκευσης χημικών.

Στην αρχή πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Ευαγγελίστριας των Αγίων Θεοδώρων ως τον σταθμό του προαστιακού, αλλά δεν κατόρθωσαν να τον καταλάβουν αφού διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί στον σταθμό. Έτσι ακολούθησαν άλλη διαδρομή παρακάμπτοντας τα ΜΑΤ και έφτασαν στις γραμμές όπου ακινητοποίησαν τους συρμούς του προαστιακού και στα δύο ρεύματα.

Η κατάληψη διήρκεσε περίπου 1 ώρα και το πλήθος κατοίκων της περιοχής που έδωσε και πάλι δυναμικό παρόν, κρατώντας μαύρες σημαίες φώναζε συνθήματα κατά της εγκατάστασης βιομηχανίας χημικών στην περιοχή Σουσάκι Αγίων Θεοδώρων..

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης με δηλώσεις του υπογράμμισε και πάλι ότι:

'' ΔΕΝ πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνει αυτό το έγκλημα εις βάρος της υγείας των κατοίκων. Είμαστε αποφασισμένοι η χημική βιομηχανία να μην περάσει και θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο και μέσο για να αποτρέψουμε την εγκατάσταση της βιομηχανίας Χημικών στο τόπο μας καθώς η περιοχή είναι ήδη βιομηχανικά επιβαρημένη και οποιαδήποτε νέα εγκατάσταση θα επιφέρει σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα .”

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Κατέλαβαν τον προαστιακό οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων"