Φαίνεται ότι χαρακτηρισμοί του τύπου ''Αντιπαραγωγικοί'' και ''Απαιτητικοί'' δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο του Υπουργού Άμυνας, ειδικά όταν αυτός αναφέρεται στα στελέχη των Ε.Δ.
Αυτό φάνηκε και στην προχθεσινή του συνέντευξη στη ΝΕΤ, όπου μόνο καλά λόγια είχε να πει σχετικά με τους πιλότους των αεροσκαφών Canadair καθώς και για όλα τα στελέχη της Πολεμικής μας Αεροπορίας.


Με αφορμή τη ζωντανή σύνδεση με την 355 Μοίρα στην Ελευσίνα ο κύριος Μπεγλίτης αναγνώρισε τη σπουδαιότητα του έργου των πιλότων, μηχανικών και όλου του τεχνικού προσωπικού της ΠΑ δηλώνοντας τα εξής:
''Θέλω πραγματικά με την ευκαιρία αυτή - δε γνώριζα ότι θα είχαμε τη χαρά ν’ ακούσουμε στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που εργάζονται πραγματικά κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες - να τους συγχαρώ. Έχω την ευθύνη και την υποχρέωση να συγχαρώ τη δουλειά που κάνουν. Αισθανόμαστε όλοι υπερήφανοι και εγώ ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας και πιστεύω όλος ο ελληνικός λαός, για την αυτοθυσία τους, για την πραγματικά εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην Πολεμική Αεροπορία, για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, για την προστασία δηλαδή με άλλα λόγια του περιβάλλοντος, της περιουσίας του ελληνικού λαού.
Πρέπει να πούμε ότι και τα στελέχη και οι πιλότοι, αλλά και οι Μηχανικοί, το τεχνικό προσωπικό, δουλεύουν χωρίς ωράριο, δουλεύουν νύχτες για να συντηρούν τ’ αεροπλάνα έτσι ώστε να είναι έτοιμα το άλλο πρωί. Δουλεύουν πολλές φορές υπό συνθήκες υπεράνθρωπες. Είναι το μοντέλο που πρέπει ν’ ακολουθήσουμε. Της δουλειάς, της προσπάθειας, του φιλότιμου, της αυτοθυσίας. Όπως, επίσης, θα ήταν λάθος να ξεχάσω να επισημάνω, το πόσες απώλειες πιλότων είχαμε στην προσπάθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Αξίζουν την τιμή μας. Όλα τα στελέχη τα συγχαίρουμε, τους ευχόμαστε πάντα καλή δύναμη, καλή τύχη και είμαστε δίπλα τους''.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Π. Μπεγλίτης για πιλότους Canadair: '' Αισθανόμαστε όλοι υπερήφανοι για την εξαιρετική δουλειά τους''"