Αναλυτές έσπευσαν να σημειώσουν ότι η εξέλιξη αποτελεί «σημάδι ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ίσως ανοίγονται σε νέες ιδέες για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους, καθώς αναφέρουν ότι θα αναζητήσουν τρόπους για τη μείωσή του και τη βελτίωση της βιωσιμότητάς του», όπως μετέδιδε το Bloombeerg.
«Ο λόγος που καταλήγουμε σε ένα γενικό ανακοινωθέν είναι διότι είναι πολύ αργά«… δήλωσε ο πρόεδρος του eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσθέτοντας πως είναι βέβαιη η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην νέα επιχείρηση διάσωσης της Ελλάδας, η οποία, ωστόσο, θα αποφασιστεί … στο μέλλον.
Είναι σαφές ότι οι διαφωνίες μεταξύ των χωρών μελών παραμένουν. Ενδεικτικό είναι ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι «αν ήταν στο χέρι της Γερμανίας μόνο, θα είχαμε έτοιμο ένα πρόγραμμα λύσης για την Ελλάδα. Αλλά δεν ήταν όλοι έτοιμοι»…
Μια δήλωση καθαρά «πολιτική» χωρίς να εμπεριέχει ψήγματα αλήθειας. Διότι ο κ.Σόιμπλε (όπως κατηγορήθηκε από διαφόρους εταίρους ) αποκρύπτει ότι το Βερολίνο είναι εκείνο που πρώτο θέλησε να μεταθέσει για τον Σεπτέμβριο την οριστικοποίηση του νέου ελληνικού πακέτου.
Τέλος, για όσους δεν το αντιλήφθηκαν ακόμα, υπάρχει ένα καινούργιο ακρωνύμιο που έχει το όνομα “PIIGS” (Portugal, Ireland, Italy, Greece and Spain). Τι διπλό “I” είναι ασφαλώς για την Ιταλία, που από προχθές, μπήκε στη λίστα των κρατών που έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες εντός πενταετίας να κάνουν default.
Τι δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ; «Κατανοούμε πλήρως ότι η Ιταλία και άλλες χώρες βρίσκονται στο επίκεντρο τμήματος των αγορών και πιστεύουμε ότι αυτό το γενικό ανακοινωθέν, διότι το ανακοινωθέν αυτό δεν περιορίζεται στην Ελλάδα, προσφέρει τις απαραίτητες απαντήσεις στα ερωτήματα που μπορεί να έχουν οι αγορές».
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Η Ιταλία θα πρέπει να προετοιμαστεί ότι θα υποστεί και αυτή την εξέλιξη του πειράματος.
Πηγή : Politis-gr.com
0 Response to "Μια από τα ίδια στο Eurogroup. Καμία απόφαση!"