Tο νέο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας

22.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Τις λεπτομέρειες για το νέο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας και τον ασφυκτικό έλεγχο στον οποίο θα βρίσκεται η χώρα για όσα χρόνια διαρκέσει το πρόγραμμα αυτό, περιγράφει το κείμενο που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι βασικοί όροι που περιλαμβάνει είναι:

- Η Ελλάδα θα πάρει νέο δάνειο 109 δισ. ευρώ

- Ο ιδιωτικός τομέας θα συμμετέχει σε εθελοντική βάση. «Η καθαρή του συνεισφορά εκτιμάται στα 37 δισ. ευρώ» ωστόσο υπάρχει μια υποσημείωση στο κείμενο της συμφωνίας που λέει πως το ανωτέρω ποσό αφορά στην περίοδο 2011-2014. Γίνεται επίσης λόγο για πρόγραμμα επαναγοράς χρέους, ύψους 12,6 δισ. ευρώ, ενώ για την περίοδο 2011-2019 η συνολική συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα «εκτιμάται στα 106 δισ. ευρώ».

- Τα επιτόκια του νέου δανείου θα είναι κοντά στο 3,5%

- Τα δάνεια που θα θα δοθούν από το EFSF αντί 7,5 χρόνια θα έχουν διάρκεια «τουλάχιστον 15 χρόνια και έως 30 χρόνια με 10ετή περίοδο χάριτος».

- Δημιουργείται ομάδα εργασίας στην Κομισιόν που σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές για τη διαμόρφωση ενός προγράμματος ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για το «ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ» που θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Μπορείτε δείτε ολόκληρο το κείμενο στα Αγγλικά επιλέγοντας εδώ


Πηγή : enet.gr
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Tο νέο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας"