Την παραίτηση του υπέβαλε κορυφαίο στέλεχος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, μετά τη δημοσιότητα που έλαβε σχέση του με μία 16χρονη κοπέλα, εξέλιξη που πλήττει περαιτέρω το συντηρητικό κυβερνητικό συνασπισμό.

Ο 40χρονος Κρίστιαν φον Μπέτλιχερ, επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, υπέκυψε στην εσωκομματική πίεση να παραιτηθεί από την εκλογική μάχη, δηλώνοντας, ωστόσο, ότι «το λάθος που έκανε ήταν μόνο πολιτικό».
«Το λάθος που έκανα ήταν μόνο πολιτικό» είπε με δάκρυα ο Μπέτλιχερ ανακοινώνοντας την παραίτησή του, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για μία «ασυνήθιστη αγάπη» που είχε την αποδοχή τόσο του δικού του περιβάλλοντος όσο και της 16χρονης.
Ο Μπέτισερ αναμενόταν να διαδεχθεί τον πρωθυπουργό του κρατιδίου Πέτερ Χάρι Κάρστενσεν, 64 ετών, ο οποίος δεν θα λάβει μέρος στις τοπικές εκλογές στο βορειότερο γερμανικό κρατίδιο τον Μάιο του 2012.
Ο ίδιος αποφάσισε να παραμείνει επικεφαλής της ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών στο κοινοβούλιο του κρατιδίου.
Σε μια δημοσκόπηση που έγινε σε εθνικό επίπεδο και δημοσιεύθηκε την Παρασκευή ο κεντροδεξιός συνασπισμός CDU/CSU και FDP υπό την Μέρκελ υπολείπεται της πιθανής κεντροαριστερής συμμαχίας Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Πολιτικός παραιτήθηκε λόγω σχέσης του με 16χρονη"