Θεατρικές παραστάσεις, αναλόγια, συμπόσιο, εικαστική εγκατάσταση και συναυλίες με τους Schooligans, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 3ης Διεθνούς Συνάντησης Αρχαίου Δράματος (24-28.8.2011), με θέμα την «Εκδίκηση» και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Θεόδωρο Τερζόπουλο.
Πέντε ημέρες θα διαρκέσει η 3η Διεθνής Συνάντηση Αρχαίου Δράματος με θέμα την«Εκδίκηση» που θα πραγματοποιηθεί στη Σικυώνα, σε συνεργασία του δήμου της περιοχής με το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου.

Το πρόγραμμα που εκτείνεται από τις 24 έως τις 28 Αυγούστου περιλαμβάνει μια σειρά από δρώμενα, όπως είναι οι θεατρικές και οι μουσικές παραστάσεις, τα αναλόγια, η γλυπτική εγκατάσταση, το φόρουμ νέων, τα εργαστήρια καθώς και οι συζητήσεις και τα συμπόσια. Οι χώροι που θα χρησιμοποιηθούν είναι οι σταφιδαποθήκες ΑΣΟ, το Κέντρο υγείας Κιάτου, η Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το αρχαίο θέατρο, το αρχαιολογικό μουσείο και το τουριστικό περίπτερο.
Ανάμεσα στις εκδηλώσεις ξεχωρίζει η παρουσίαση, σε μορφή αναλογίου, του έργου της ελληνικής καταγωγής Λιβανέζας ποιήτριας και ζωγράφου Ετέλ Αντνάν, «Ανεκτικότητα», γραμμένο ειδικά για τη Συνάντηση. Επίσης η εικαστικός Καλλιόπη Λεμού θα αναπτύξει την γλυπτική εγκατάσταση «Esperia», σε επιμέλεια της Μαρίας Μαραγκού, με τη συμμετοχή των ηθοποιών Σοφία Χιλλ, Σοφία Μιχοπούλου και Ανέζα Παπαδοπούλου υπό τη σκηνοθεσία του Θ. Τερζόπουλου. Ακόμα γερμανικός θίασος International Dreamshot Company θα παρουσιάσει την παράσταση «Η εκδίκηση του Αχιλλέα» του Τζόναθαν Σέι, σε σκηνοθεσία Φράνκ Ράντατζ με πρωταγωνιστές από το Μπερλίνερ Ανσάμπλ. Κι έπεται συνέχεια: Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Παπαβασιλείου θα παρουσιάσει τον μονόλογό του «Μεσονύκτιον», ενώ ο θεατρικός συγγραφέας Μάριος Ποντίκας το «Χλιμίντρισμα», σε μορφή αναλογίου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, ο ιταλός ηθοποιός Πάολο Μουζίο, ο ρώσος ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος του Κέντρου Μέγιερχολντ της Μόσχας, Αλεξέι Λεβίνσκι, ο διευθυντής του Ιδρύματος Γκροτόφσκι Γιαροσλάβ Φρέτ, ο Κινέζος καθηγητής παραδοσιακής όπερας της Κεντρικής Ακαδημίας Θεάτρου του Πεκίνου Τσεν Γκανγκ και ο Θεόδωρος Τερζόπουλος.

Παράλληλα, έλληνες ποιητές θα διαβάσουν έργα τους υπό τον τίτλο «Ιστορία ερχόμαστε! Κοίτα τον ουρανό» με θέμα «Η ποίηση της νεότερης γενιάς και η νέα πολιτική συνείδηση» ενώ το θέατρο «Αττις» θα παρουσιάσει σε νέα εκδοχή τον «Προμηθέα Δεσμώτη», πάντα σε σκηνοθεσία Τερζόπουλου. Τέλος με τον τίτλο «Δι-εκδίκηση» θα γίνει φόρουμ αφιερωμένο στη μνήμη της αγωνίστριας Μαρίας Μπέκου, και συναυλία στην Πλατεία του Κιάτου από το μαθητικό συγκρότημα hip hop «Ανεπίσημοι».
H ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ
Τετάρτη 24 Αυγούστου


18:30 Αποθήκες ΑΣΟ-Αύλιος Χώρος
Προσφώνηση
Σπύρος Σταματόπουλος: Δήμαρχος Σικυωνίων
Πέτρος Τατούλης: Περιφερειάρχης
Άγγελος Παπαγγελόπουλος: Περιφερειακός Σύμβουλος
Θεόδωρος Τερζόπουλος: Σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συνάντησης.

19:00 Αποθήκες ΑΣΟ-1, 2, 3
Esperia Γλυπτική Εγκατάσταση της Καλλιόπης Λεμού (
Επιμέλεια Έκθεσης: Μαρία Μαραγκού
Σκηνοθεσία-Διδασκαλία: Θεόδωρος Τερζόπουλος
Μουσική: Παναγιώτης Βελιανίτης
Φωτισμοί: Θεόδωρος Τερζόπουλος- Κώστας Μπεθάνης
Ερμηνεύουν: Σοφία Χιλλ (Lamentia), Σοφία Μιχοπούλου (Eterna), Ανέζα Παπαδοπούλου (Esperia)

20:15 Κέντρο Υγείας Κιάτου
ΣΙΚΥΩΝΙΑ ΣΚΗΝΗ
Γιάννη Ρίτσου
Αίας
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καρβουντζής
Σκηνικά-Κοστούμια: Άγγελος Παπαδημητρίου
Ερμηνεύουν: Τάκης Αθανασόπουλος, Ιωάννα Γκόλια, Άγγελος Αποστόλου
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ξεκινά η 3η διεθνής συνάντηση Αρχαίου δράματος στην Σικυώνα"