«Μην ξεχνάτε το έργο που έχετε μπροστά σας και το πιεστικό χρονοδιάγραμμα ως το τέλος Αυγούστου», είπε ουσιαστικά ο πρωθυπουργός στα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την Τετάρτη.
Θέμα της ήταν κατά κύριο η ενεργοποίηση των προγραμμάτων για την ανεργία, όμως ο κ. Παπανδρέου έδειξε από την αργή της συζήτησης ότι δεν έχει ξεχάσει τις επιστολές που έχει στείλει στους υπουργούς και ότι το «μπλοκάκι» βρίσκεται συνεχώς στο τραπέζι.

«Πρέπει χωρίς καμία χρονοτριβή να τρέξουν οι προτεραιότητες σε κάθε υπουργείο», είπε ο κ. Παπανδρέου, ενώ ζήτησε από τους συνεργάτες του υπουργούς και τις απόψεις τους για την προετοιμασία εν όψει της ΔΕΘ, η οποία φαίνεται ότι προβληματίζει την κυβέρνηση, με τα δεδομένα που διαμορφώνονται στο οικονομικό πεδίο στο εσωτερικό και διεθνώς - με την κορύφωση της κρίσης στη ζώνη του ευρώ.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής ήταν η απουσία του υπουργού Μεταφορών, κ. Ι. Ραγκούση, ο οποία μάλιστα θεωρήθηκε δικαιολογημένη λόγω των συνεχιζόμενων εξελίξεων στο θέμα των ταξί.

Λοβέρδος υπέρ Ραγκούση

Συνεργάτες του πρωθυπουργού σημείωσαν μετά το πέρας της σύσκεψης ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται πλέον να κάνει την παραμικρή ανακοίνωση για το θέμα και ότι οι ταξιτζήδες θα πρέπει να αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους.

Μετά και την αναστολή των κινητοποιήσεων σε Ρόδο και Κω, πολλοί στο κυβερνητικό στρατόπεδο αναρωτιούνται ποια θα είναι η συνέχεια και αν υπάρχουν περιθώρια υποχώρησης από την πλευρά των αυτοκινητιστών ώστε να αποφορτιστεί το κλίμα και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο αποκορύφωμα της τουριστικής κίνησης.

Την ίδια στιγμή, την στήριξή του στον υπουργό Υποδομών εξέφρασε ο κ. Α. Λοβέρδος. Είπε μεταξύ των άλλων (στον Real Fm), ότι δεν του αρέσουν «τα κόλπα και οι κομπίνες εναντίον των συναδέλφων» και υπογράμμισε πως «ο ένας πρέπει να στηρίζει τον άλλο και όλοι μαζί την κυβέρνηση». Επιπλέον, ο κ. Λοβέρδος τάχθηκε υπέρ του να ρυθμιστεί το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί με νομοσχέδιο και όχι με Προεδρικό Διάταγμα.

Επικοινωνιακή αναδιοργάνωση

Την ίδια στιγμή, προχωρεί η γενική αναδιοργάνωση του επικοινωνιακού επιτελείου και η αλλαγή της κυβερνητικής στρατηγικής στο συγκεκριμένο πεδίο. Εν αναμονή των ανακοινώσεων της ερχόμενης εβδομάδας για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ και των κρατικών ΜΜΕ, αλλά και των αποφάσεων που αναμένονται για τα ιδιωτικά Μέσα, την Τετάρτη ορκίστηκε ο νέος υφυπουργός Επικρατείας, βουλευτής Ημαθίας κ. Αγγ. Τόλκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος υφυπουργός θα αναλάβει την εποπτεία της ήδη υπάρχουσας Γραμματείας Επικοινωνίας, όπου επικεφαλής είναι και παραμένει ο κ. Γ. Πετρουλάκης, καθώς και της Γραμματείας Ενημέρωσης στην οποία επικεφαλής τίθεται ο κ. Δ. Στεφάνου, ο οποίος μετακινήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ο Γ. Παπανδρέου υπενθυμίζει στους υπουργούς... το μπλοκάκι"