Οι έλληνες πίνουν ούζα και καλοπερνούν κατά τον Β. Κλάους
Φανερά οργισμένος και χρησιμοποιώντας τόνους που δεν συνηθίζει ο πρωθυπουργός απάντησε χθες βράδυ χρησιμοποιώντας το βήμα του πολιτικού συμβουλίου στον τσέχο πρόεδρο Βάτσλαβ Κλάους ο οποίος σε ένα ανθελληνικό και εν πολλοίς αντιευρωπαϊκό παραλήρημα δήλωσε ότι «οι Έλληνες πίνουν ούζα και καλοπερνάνε» ενώ αυτοί δουλεύουν σκληρά...


«Με μεγάλη λύπη», τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, «άκουσα σήμερα τον Πρόεδρο της Τσεχίας, τον Βάτσλαβ Κλάους, ο οποίος βεβαίως είναι γνωστός αντιευρωπαϊστής, αλλά τώρα θέλει να εκφράζει τον λαϊκιστικό αντιευρωπαϊσμό του υβρίζοντας τους Έλληνες, λέγοντας ότι “εμείς είμαστε εδώ και πίνουμε τα ούζα μας και καλοπερνάμε και αυτοί είναι οι σκληροί που δουλεύουν κ.λπ.”.

Αν η Ευρώπη δεν ξεπεράσει τέτοιες αντιλήψεις και εγκλωβιστεί σ’ αυτά, τότε θα πάμε σε μια Ευρώπη κατακερματισμένη. Κατακτήσεις, όχι της τελευταίας δεκαετίας, αλλά των τελευταίων 50-60 ετών, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θα τις χάσουμε».

Ας σημειωθεί ότι πρόεδρος της Τσεχίας χαρακτήρισε ως μη εξοφλητέο δώρο το νέο πακέτο οικονομικής στήριξης προς τη χώρα μας ενώ δήλωσε προκλητικά ότι «μια μείωση του αριθμού των χωρών της ζώνης του ευρώ δεν θα είναι καταστροφή».
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Aκου τι λέει ο Τσέχος; Ναι ρε πίνουμε ούζα τι θέλεις;"