Κατηγορηματικά απαντά η Βουλευτής Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη στις πληροφορίες που φέρουν να συγχωνεύονται τα ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου και Κιάτου. Συγκεκριμένα η Βουλευτής επικοινώνησε με την Υφυπουργό Παιδείας κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία την διαβεβαίωσε ότι οι εν λόγω πληροφορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αντίθετα, η κα Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε ότι, το Υπουργείο προτίθεται να φέρει νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά στην συνολική ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμό της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης.

Η μόνη απόφαση του Υπουργείου, όπως τόνισε η Υφυπουργός, που αφορά στα ΕΠΑΛ, έχει να κάνει με τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των ΕΠΑΛ και τον ελάχιστο αριθμό μαθητών που απαιτείται προκειμένου να λειτουργήσουν τα τμήματα και οι ειδικότητες. Συγκεκριμένα, η εν λόγω απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 82029/Γ2, ορίζει τον ελάχιστο αριθμό μαθητών για την λειτουργία Τομέα Β’ ΕΠΑΛ σε δώδεκα (12), ενώ ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για την λειτουργία τμήματος ειδικότητας στην Γ’ ΕΠΑΛ καθορίζεται σε οκτώ (8), ενώ ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για την λειτουργία τμήματος ειδικότητας στις Α’ και Β΄ τάξεις ΕΠΑΣ καθορίζεται σε δέκα (10).
Ως εκ τούτων, οι μαθητές οι οποίοι έχουν ήδη εγγραφεί στα φερόμενα υπό κατάργηση σχολεία, δεν θα πρέπει να ανησυχούν γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αντιθέτως, θα πρέπει απερίσκεπτοι να αφοσιωθούν στην εκπαίδευση τους, ανάλογα με την ειδικότητα που έχουν επιλέξει, και να αφήσουν στην άκρη κακόβουλες και μη ασφαλείς πληροφορίες, οι οποίες σκοπό έχουν να δημιουργήσουν σύγχυση.
Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Κορινθίας
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΕΠΑΛ ΚΙΑΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΛ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ"