Κάμερες και στα περιπολικά

3.8.11 Αναρτήθηκε από diogenis

Σκληρά μέτρα με στόχο την αποφυγή επεισοδίων και ενόψει του "θερμού" Φθινόπωρου που έρχεται, είναι αποφασισμένη να λάβει η κυβέρνηση, έστω και χωρίς διακομματική συναίνεση.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προχωρά στην εγκατάσταση μέσω βιντεοσκόπησης σε περιπολικά και μηχανές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, ο Χρήστος Παπουτσής τόνισε ότι στόχος του μέτρου είναι αφενός να προστατευθεί η Ελληνική Αστυνομία από κακοπροαίρετες καταγγελίες και αφετέρου για την προστασία από φαινόμενα αστυνομικής βίας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε για ακόμα μια φορά τη λειτουργία Γραφείου καταγγελίας περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας

"Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο του συνέρχεσθαι όχι με την έννοια του περιορισμού του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος, αλλά με τρόπο ώστε η άσκηση του δικαιώματος αυτού να μην παραλύει κάθε φορά το κέντρο της Αθήνας" είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή θα επανεξεταστεί ο τρόπος ανάπτυξης των αστυνομικών δυνάμεων και ο τρόπος εμπλοκής

Επίσης, θα επανεξεταστεί το ζήτημα της χρήσης δακρυγόνων, νερού και πλαστικών σφαιριδίων.

Ο Χ. Παπουτσής πρόσθεσε ότι αποκλείονται οι μαζικές προληπτικές προσαγωγές, αλλά διατηρούνται οι προσαγωγές υπόπτων με ενδείξεις ή και ομαδικές προσαγωγές για συγκεκριμένες ομάδες πολιτών που προβαίνουν σε έκνομες ενέργειες.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι μολονότι θεωρεί απαραίτητη την περιφρούρηση των διαδηλώσεων από τους διοργανωτές, δεν συμφωνεί με την καθιέρωση αστικής ευθύνης για τους διοργανωτές.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Κάμερες και στα περιπολικά"