- Κλείνει η ΕΤ1, μένουν μόνο ΝΕΤ-ΕΤ3
- 19 περιφερειακά ραδιόφωνα γίνονται ... 9!
- Μείωση στο προσωπικό και τέλος σε συμβάσεις

Ο στόχος λέει το υπουργείο είναι να εξοικονομηθούν άμεσα πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι θα σταματήσουν να εκπέμπουν η ΕΤ1 και τα ψηφιακά ΣΙΝΕ και ΣΠΟΡ σε ότι έχει να κάνει με τα τηλεοπτικά κανάλια. Αναστέλλεται η έκδοση της ραδιοτηλεόρασης, ενώ συγχωνεύονται τα περιφερειακά ραδιόφωνα με στόχο να συνεχίσουν την εκπομπή μόνο τα 9 από τα 19.
Οι 3 ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης συγχωνεύονται σε 1, ενώ καταργούνται 15 από τους 20 πομπούς στα μεσαία και διατήρηση 5 απ' αυτούς για εθνικούς λόγους.
Παράλληλα το σχέδιο προβλέπει σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες την κατάργηση του ινστιτούτου οπτικοακουστικών μέσων και του οπτικοακουστικού αρχείου.
Το προσωπικό με βάση το σχέδιο του υπουργείου θα πέσει στο... μισό ως το 2015 (μείωση 45%) και η αρχή γίνεται με “κόψιμο” στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ουσιαστικό πάγωμα προσλήψεων ώστε μέσω συνταξιοδοτήσεων να αρχίσει να “πέφτει” το κόστος.
Νεφελώδες ως προς το προσωπικό παραμένει το ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσει... αξιολόγηση, κάτι που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
Οι συχνότητες καναλιών και ραδιοφώνων θα παραμείνουν στην ΕΡΤ, ωστόσο μένει από τις ανακοινώσεις του υπουργού σήμερα ( ώρα 11:00) να διευκρινιστεί πως θα αξιοποιηθούν, αλλά και πως θα αξιοποιηθεί και η ακίνητη περιουσία.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΕΡΤ: “πέφτει μαύρο” σε τρία κανάλια, κλείνουν δέκα ραδιόφωνα"