Πολίτες που συγκροτούν την πρωτοβουλία για την δημιουργία τράμ στην Κορινθία έχουν συντάξει κείμενο και μαζεύουν υπογραφές για να το καταθέσουν στα δημοτικά συμβούλια των παράλιων δήμων της Κορινθίας.
Το κείμενο είναι το εξής:
Εμείς οι πολίτες της Κορινθίας υπογράφουμε
για την επαναλειτουργία τραμ στην παλαιά γραμμή του ΟΣΕ

Προτείνουμε ως άμεση λύση, πριν δηλαδή απαξιωθεί η εκτός εκμετάλλευσης μετρική γραμμή, την δρομολόγηση μεταξύ Κορίνθου και Κιάτου, μιάς ελαφριάς κλιματιζόμενης αυτοκινητάμαξας αστικού τύπου, ενός δηλαδή από τα“rail-bus”μετρικής γραμμής που διαθέτει η Τραινοσέ, παρόμοιας με αυτήν που δρομολόγησε η Τραινοσέ στην Πάτρα.

Είναι μία λύση για το μεγάλο συγκοινωνιακό πρόβλημα της περιοχής μας που είναι εύκολο να υλοποιηθεί αφού, τόσο η επιδομή, όσο και οι εγκαταστάσεις (σταθμοί κ.λ.π.) υφίστανται σε καλή και λειτουργική κατάσταση, το δε κόστος λειτουργίας της υπηρεσίας αυτής θα είναι ιδιαίτερα χαμηλό για την Τραινοσέ, αφού η αυτοκινητάμαξα αυτή μπορεί να κινηθεί μόνο με ένα μηχανοδηγό ανά 8ωρο , χωρίς συνοδό , όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα προαστιακά δρομολόγια της Αθήνας . Θα δεσμευθούν μόνο δύο τέτοιες αυτοκινητάμαξες , αυτή που θα δρομολογηθεί και μία ως εφεδρεία, οι οποίες θα διανυκτερεύουν στο μηχανοστάσιο του παλαιού σταθμού της Κορίνθου. Το δρομολόγιο θα πρέπει να εκκινεί από τον νέο σταθμό της Κορίνθου, ώστε να δίνεται η δυνατότητα αναμεταβίβασης από και προς τον «Προαστιακό σιδηρόδρομο» Αθήνας – Κιάτου και στο μέλλον , όταν ολοκληρωθεί η γραμμή υψηλων ταχυτήτων προς το Αίγιο και την Πάτρα, και από και προς τα αρτηριακά τραίνα προς τη δυτική Πελοπόννησο και τη βόρεια Ελλάδα. Η αυτοκινητάμαξα αυτή θα πρέπει να έχει στάσεις και μέσα στην Κόρινθο, κινούμενη εκεί ως αστικό μέσο μεταφοράς (είδος ελαφρού τράμ).

Η λειτουργία της υπηρεσίας αυτής, πέραν της εξυπηρέτησης των κατοίκων της παραλιακής Κορινθίας, θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σε όλη την περιοχή , θα διευκολύνει την τοπική τουριστική κίνηση, ιδίως τα καλοκαίρια , προς όφελος των οικισμών από τους οποίους θα διέρχεται, θα τονώσει την τοπική αγορά , τόσο των οικισμών αυτών, όσο και της πόλης της Κορίνθου, και θα διευκολύνει και τη μετακίνηση των μαθητών των σχολείων, ιδιαίτερα των μαθητών του «Πειραματικού Γυμνασίου Κορίνθου» του 4ου «Γενικού Λυκείου» και των 1ου και 2ου Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, που βρίσκονται εγγύς των γραμμών του τραίνου. Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε θα είναι εύκολο για τους Αθηναίους , συνδυάζοντας τον «Προαστιακό Σιδηρόδρομο» με την τοπική αυτοκινητάμαξα, να έρχονται για μπάνιο στην παραλιακή Κορινθία από όπου, μετά από μια διαμονή λίγων ωρών για φαγητό, θα επιστρέφουν άνετα και με αξιοπιστία στο σπίτι τους . Και βέβαια θα συμβάλλει και στη σωστή και ορθολογική περιβαλλοντική ανάπτυξη, που τόσο έχουμε ανάγκη σ’ αυτή τη χώρα και στη μείωση της ρύπανσης που συνεπάγεται η αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου .

Δεδομένων των ασφυκτικών οικονομικών πλαισίων μέσα στα οποία καλείται πλέον να λειτουργήσει η Τραίνοσε, καλούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Τοπικούς Φορείς της Κορινθίας να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, αφού αφορά αποκλειστικά την περιοχή μας .
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μαζεύουν υπογραφές για τράμ στην Κορινθία"