Αργά το βράδι της Τετάρτης ψηφίστηκε συναινετικά και επί του συνόλου ο νέος νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ

Θετικά αντιμετώπισε μεγάλο μέρος της πανεπιστημιακής κοινότητας τις αλλαγές που έγιναν στο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση στην Βουλή, οι οποίες και οδήγησαν τα δυο μεγάλα κόμματα σε συναίνεση.

«Με απόλυτη ικανοποίηση ακούσαμε την αποδοχή της θέσεως μας για την εκλογή του Πρύτανη/Προέδρου του ιδρύματος από τους καθηγητές όλων των βαθμίδων» αναφέρουν σε κοινή δήλωση τους οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών των καθηγητών πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) κ. Μ. Σταυρακάκης και των καθηγητών ΤΕΙ (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ) κ. Δ. Τσάκνης. «Η θέση αυτή ψηφίστηκε ομόφωνα στα προ ολίγων μηνών διεξαχθέντα Συνέδρια και των δύο Ομοσπονδιών. Θα περιμένουμε την ολοκλήρωση της συζήτησης και της ψήφισης του νομοσχεδίου για να τοποθετηθούμε συνολικά», αναφέρουν στην δήλωση τους.

Ωστόσο η γενική γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ κυρία Ευγενία Μπουρνόβα δήλωσε ότι η αλλαγή που έγινε στην Βουλή στο θέμα της εκλογής πρύτανη των πανεπιστημίων ήταν σημαντική αλλά δεν αρκεί.

Οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων απέφυγαν να τοποθετηθούν σήμερα επί των αλλαγών που έγιναν στο νομοσχέδιο, αν και κάποιοι τόνιζαν ότι πρέπει να ισχύσει η εκλογή με ψηφοφορία των διδασκόντων στα ΑΕΙ και στις περιπτώσεις των κοσμητόρων τους. Ακόμη ότι δεν πρέπει να σταματήσουν οι θητείες των νυν διοικήσεων τους σε ένα χρόνο όπως έχει ορισθεί, αλλά όταν λήγουν οι θητείες τους.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΑΕΙ: Θετικά αντιμετωπίζουν τις αλλαγές οι πανεπιστημιακοί"