ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αφού τα τελευταία δύο χρόνια είχε ήδη προηγηθεί το σχετικό "ΚΟΥΡΕΜΑ" του εργατικού δυναμικού της ΦΟΥΛΓΚΟΡ Α.Ε., λίγες μέρες πριν την μεταβίβαση τού πλειοψηφικού πακέτου στον όμιλο ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, πραγματοποιήθηκε, υπό συνθήκες πλήρους μυστικότητας, και η τελευταία υπόσχεση-δέλεαρ της πωλήτριας εταιρείας προς την αγοράστρια, πού αφορούσε την απόλυση δεκατεσσάρων (14) εργαζομένων. Η όλη επιχείρηση, η μεθόδευσή της και η τελική εφαρμογή της, αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της εκμηδένισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κανένας πραγματικός λόγος δεν υπήρχε η πωλήτρια εταιρεία, η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα τελούσε σε αδράνεια, να προβεί στις απολύσεις. Οι απολύσεις είχαν προφανώς τον χαρακτήρα τού εξευμενισμού της αγοράστριας και την έκφραση της ικανοποίησης της πωλήτριας προς αυτήν!
ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ ΤΙΜΗΜΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!
ΤΟΝ ΕΞΟΒΕΛΙΣΜΟ ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΩΝ (14) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! Σε μια εποχή πού η απόλυση, ειδικά για εργαζομένους με πολλά χρόνια εργασίας και κάποιων εξ αυτών λίγο πριν την συνταξιοδότηση, να ισοδυναμεί με εφόρου ζωής ανεργία!
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΔΕΟΥΣΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ.
Ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψη των απολυθέντων πού έγινε με παράνομο και καταχρηστικό τρόπο, καθόσον ουδόλως εκφράστηκε οποιαδήποτε αιτιολογία πού να αφορούσε τις απολύσεις, αφού εκτός από τούς κανόνες δεοντολογίας, δεν τηρήθηκαν ούτε οι προϋποθέσεις πού επιτάσσει ο νόμος σχετικά με την νομιμότητα της απόλυσης και πού αφορούν στην αξιολόγηση των ατομικών χαρακτηριστικών των εργαζομένων. Η επιλεκτική απόλυση τους δεν είναι αποτέλεσμα οποιασδήποτε επιχειρηματικής αναγκαιότητας. παρά μόνο η έκφραση "φοβέρας" προς τούς υπόλοιπους με σκοπό την εργασιακή τους "σκλαβιά" στο μέλλον!
Είναι απαραίτητη η άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, σε συνεννόηση με την ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου και το Σωματείο των εργαζομένων στην επιχείρηση, ώστε να αποτραπεί ο χαρακτήρας της οριστικής απόλυσης και να συμφωνηθεί από την αγοράστρια εταιρεία η επαναπρόσληψη των απολυθέντων!

Κόρινθος 5-8-2011 Γραφείο τύπου της ΝΕ Κορινθίας της Δημοκρατικής Αριστεράς
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη ΦΟΥΛΓΚΟΡ"