Πριν αλέκτορα φωνήσαι επιβεβαιώθηκε πλήρως το χθεσινό πρώτο θέμα της «δημοκρατίας», το οποίο αποκάλυψε τη μυστική συμφωνία της κυβέρνησης, μέσω του υπουργείου Οικονομικών, με τους εφοριακούς και τους τελωνειακούς εν όψει του νέου ενιαίου μισθολογίου, έτσι ώστε να πέσουν στα... μαλακά ως προς τις περικοπές των επιδομάτων τους και με αντάλλαγμα τη μη πραγματοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν προαναγγείλει για σήμερα και αύριο.

Ελάχιστες ώρες από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η «δημοκρατία», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Υπηρεσίες (ΔΟΥ) ανακοίνωσε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν προγραμματίσει εδώ και καιρό για τις 23 και 24 Αυγούστου!

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας μας, οι εφοριακοί συμφώνησαν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη και πρόεδρο της Επιτροπής Μισθολογίου να αντισταθμιστεί η μείωση των επιδομάτων τους σε βάθος επταετίας με ανάλογη αύξηση στον βασικό μισθό. Ετσι, μικρές θα είναι οι μειώσεις στις αποδοχές που θα υποστούν με το ενιαίο μισθολόγιο οι χιλιάδες εφοριακοί, τελωνειακοί και εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών με βάση την ενημέρωση που είχαν αργά το βράδυ της Παρασκευής οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών τους από τον κ. Οικονόμου.

Ειδικότερα, τους έγινε γνωστό ότι θα καταργηθούν μεν σταδιακά και σε βάθος επταετίας τα υψηλά επιδόματα που λαμβάνουν ύψους 800-1.500 ευρώ, γνωστά ως ΔΙΒΕΤ και ΔΕΤΕ, ωστόσο κάθε μείωση στο ποσοστό τους έως την πλήρη κατάργηση θα αναπληρώνεται με αντίστοιχη αύξηση στους βασικούς μισθούς τους! Την ίδια στιγμή, αδιευκρίνιστο παραμένει αν θα αναπληρωθεί και το επίδομα για έξοδα κίνησης, ύψους 170 ευρώ, που λαμβάνουν μηνιαίως και το οποίο θα καταργηθεί μαζί με τα υπόλοιπα 99 γενικά, ειδικά και κλαδικά επιδόματα που λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Η απόφαση των εφοριακών να μην πραγματοποιήσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις δείχνει και τον βαθμό της ικανοποίησής τους, αλλά και το παρασκήνιο που είχε προηγηθεί, παρά το γεγονός ότι κύκλοι των εφοριακών λένε ότι δεν υπήρξε καμία μυστική συμφωνία επί του θέματος!

Την ίδια στιγμή που εφοριακοί και τελωνειακοί είναι απόλυτα ικανοποιημένοι, η συμφωνία αυτή προκαλεί αντιδράσεις άλλων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων, όπως οι δικαστικοί και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αισθάνονται ότι «η κυβέρνηση δημιουργεί δημοσίους υπαλλήλους δύο ταχυτήτων». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορίες αυτές, αλλά και άλλες που κατά πάσα πιθανότητα θα εμφανιστούν, ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, ζητώντας ειδικές ρυθμίσεις, βλέποντας ότι η κυβέρνηση άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου και κατά συνέπεια μπορούν να διεκδικήσουν και αυτές διαφορετική μεταχείριση.


Πηγή : "Δ"






You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Σάλος για τη μυστική συμφωνία με εφοριακούς και τελωνειακούς"