"Τσιγαρόσημο" για ενίσχυση των εσόδων

20.8.11 Αναρτήθηκε από diogenis

Σύντομα θα μπει στη ζωή μας το "τσιγαρόσημο", αφού μπορεί ο αντικαπνιστικός νόμος να απέτυχε, ωστόσο τα παραθυράκια του μπορεί να φέρουν ικανοποιητικά έσοδα του κράτους.

Σύμφωνα με το "Έθνος", με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Υγείας και Πολιτισμού, θα επιβληθεί φόρος για όσα καταστήματα επιτρέψουν το κάπνισμα.

Το μέτρο αφορά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος άνω των 300 τετραγωνικών με ζωντανή μουσική αλλά και τα καζίνα και θα έχει ισχύ ενός έτους.

Οι χώροι των καπνιζόντων δεν θα ξεπερνούν το μισό εμβαδόν των καταστημάτων. Το "το τσιγαρόσημο" ορίζεται στα 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το υπουργείο Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκταθεί το δικαίωμα χώρων καπνιζόντων και στα μικρότερα κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση οι χώροι καπνιζόντων θα πρέπει να έχουν μέγιστο εμβαδόν έως το ένα δεύτερο των τετραγωνικών του συνολικού εμβαδού του καταστήματος (υπολογίζονται και οι βοηθητικοί χώροι).

Θα πρέπει να διακρίνεται από τους χώρους μη καπνιζόντων, όπου θα υπάρχει σήμανση ότι απαγορεύεται το κάπνισμα.

Από την εφαρμογή του νέου μέτρου η κυβέρνηση εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα μπουν στα κρατικά ταμεία περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to ""Τσιγαρόσημο" για ενίσχυση των εσόδων"