Για 8η ημέρα συνεχίζεται το Ερασιτεχνικό Φεστιβάλ Θεάτρου στο Δημοτικό Θέατρο της Κορίνθου, όπου την τιμητική του είχε το έργο του Ρίκ Αμποτ «Η Παράσταση συνεχίζεται» από το θεατρικό εργαστήρι «Ρένδια Λέξις» του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη Αττικής.
Την παράσταση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Σταυρέλης, ο Πρόεδρος του Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας» Παύλος Καράγιωργας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας κ. Καλής, εκπρόσωπος του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, συντελεστές των άλλων διαγωνιζόμενων Θιάσων καθώς και πλήθος συμπολιτών μας.
Το έργο του Jack Sharkey - το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ρίκ Αμποτ-, αποτελεί μια διακωμώδηση, όχι της θεατρικής τέχνης, αλλά κυρίως της θεατρικής ζωής, όπου ο θεατής «κρυφοκοιτάζει» στο παρασκήνιο, ανακαλύπτοντας την «άλλη» πραγματικότητα του θεάτρου και των καλλιτεχνών. Η συγκεκριμένη θεατρική παράσταση αποτελεί επιπλέον χαρακτηριστικό δείγμα του «Θεάτρου εν Θεάτρεω» όπου οι θεατές παρακολουθούν τις πρόβες ενός αστυνομικού θεατρικού έργου, ενώ παράλληλα παρακολουθούν τα παρασκήνια των προβών.
Το έργο αναδεικνύει ένα αστικό δράμα σε φαρσοκωμωδία , όπου εξελίσσεται σε τρία επίπεδα δράσης σε ένα και μοναδικό κοινό τόπο, την θεατρική σκηνή. Στο πρώτο επίπεδο, ένας θίασος ετοιμάζει ένα αστυνομικό έργο, στο δεύτερο ο θίασος παίζει το έργο και στο τρίτο το ερμηνεύει.
Με ένα χιουμοριστικό τρόπο ο Abbot απομυθοποιεί τις σχέσεις των ανθρώπων του θεάτρου, επιδιώκοντας να διασκεδάσει τον θεατή και να του εξηγήσει πως στήνεται η σκηνική δράση και ταυτόχρονα να του δείξει, τον σοβαρό και αστείο τρόπο με τον οποίο ισορροπούν οι καλλιτεχνικές-ανθρώπινες σχέσεις πάνω στο «σανίδι».
Στο έργο αυτό ο συγγραφέας «παίζει» με τους θεατές μπερδεύοντας την θεατρική «αλήθεια» με την θεατρική «ψευδαίσθηση», δίνοντας μια «παράσταση μέσα στην παράσταση» με σκοπό, να απομυθοποιήσει την «μαγεία» του θεάτρου, έτσι όπως ο θεατής δεν την φαντάστηκε ποτέ.


You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to ""Η παράσταση συνεχίζεται" απο τον δήμο Νίκαιας-Ρέντη"