Ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, με ιδιαίτερη αξία για τον τόπο της Κορινθίας, θα λάβει χώρα απόψε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου.
Ο υπουργός Πολιτισμού Παϋλος Γερουλάνος στις 7.30 το βράδυ θα παραδώσει με κάθε τιμή στην Κορινθία τους δύο Κούρους που βρέθηκαν στην περιοχή της Αρχαίας Τενέας από αρχαιοκάπηλους.
Ηδη τα δύο μοναδική καλλιτεχνική και εθνικής αξίας αγάλματα βρίσκονται από την περασμένη εβδομάδα στο μουσείο και στις ειδικές προθήκες που κατασκευάστηκαν ειδικά για αυτά.
Με την κίνηση αυτή, σφραγίζεται και τυπικά μια πολύμηνη προσπάθεια σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο για την επιστροφή των Δίδυμων Κούρων στο φυσικό, ιστορικό τους χώρο.
Γεγονός που θα ενισχύσει την πολιτιστική φυσιογνωμία της Κορινθίας και θα αναδείξει την ευρύτερη περιοχή σε ιστορικό, πολιτιστικό και τουριστικό πόλο, με σημαντικές συνέπειες και για την οικονομική της ανάπτυξη.
Μπορεί στην εποχή της κρίσης ακόμα και τέτοια γεγονότα να έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα αλλά δεν παύουν να αποτελούν μία κορυφαία στιγμή στον χρόνο και τον πολιτισμό της Κορινθίας.
Απόψε η Πολιτεία τιμά τον λόγο της και η Κορινθία παίρνει ξανά στην αγκαλιά της τα δύο τέκνα της που είναι τόσο μα τόσο πολύτιμα..!
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Απόψε ο Γερουλάνος παραδίδει στην Κορινθία τους δίδυμους Κούρους..!"