Διαστάσεις βεντέτας με ξεκάθαρο... άρωμα ΠΑΣΟΚ τείνει πλέον να λάβει η σύγκρουση του υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπύρο Παπασπύρο, με αφορμή τις «συντονισμένες δράσεις» που προαναγγέλθηκαν στον δημόσιο τομέα με τη μη είσπραξη φόρων, ως αντίδραση στις περικοπές μισθών και στο νέο μισθολόγιο. Την ίδια στιγμή διαφοροποιήσεις υπάρχουν και μεταξύ των «πράσινων» συνδικαλιστών, καθώς η πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Ομοσπονδίας Εφοριακών Φρόσω Σταυράκη δήλωσε χθες ότι «η πρόταση της ΑΔΕΔΥ δεν μπορεί να εφαρμοστεί»!

Ειδικότερα μέσω αρθρογραφίας στον Τύπο («Τα Νέα») συνεχίστηκε χθες η κόντρα Μόσιαλου - Παπασπύρου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε απαράδεκτη κίνηση τη μη είσπραξη φόρων, τονίζοντας ότι όσοι δεν συστρατευθούν στην προσπάθεια σωτηρίας της χώρας «θα κριθούν από το δικαστήριο της συνείδησης των πολιτών». «Είναι μια δράση ενάντια στο δημόσιο συμφέρον» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μόσιαλος στέλνοντας μήνυμα ότι «αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει, αν δεν στρατευτούμε όλοι μας στην προσπάθεια σωτηρίας της».

Επιπλέον ο κ. Μόσιαλος, ο οποίος έχει αναλάβει να σηκώσει μόνος του το βάρος της κυβερνητικής επίθεσης εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, προφανώς γιατί κανείς άλλος υπουργός ή υφυπουργός δεν θέλει να συγκρουστεί με την προσωπική του εκλογική πελατεία, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τονίζει ότι «τελείωσαν οι κρατικοδίαιτοι» και ότι «αν δεν το κάνω εγώ, θα το κάνει κάποιος άλλος». Μάλιστα όταν οι συνομιλητές του τού επισημαίνουν ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί οι πολίτες να τελειώσουν το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση τονίζει: «Ας μας τελειώσουν»!

Ο Σπύρος Παπασπύρος από την πλευρά του στο άρθρο του γράφει ότι «η ΑΔΕΔΥ ήταν πάντοτε και είναι υπέρ των οργανωμένων, συντονισμένων, με περιεχόμενο και στόχο κινητοποιήσεων» και ότι «επιχειρήθηκε μια κατασυκοφάντηση περί λευκών απεργιών». Ακόμη, διερύνοντας το χάσμα, κατηγορεί τον κ. Μόσιαλο για «κατασυκοφάντηση των κινητοποιήσεων», τις οποίες «ενοχοποιεί προτού εκδηλωθούν, όταν δεν έχει να μας πει λέξη για το γεγονός ότι πριν από άλλες μορφές απεργιακών κινητοποιήσεων είχαμε πτώση εσόδων αλλά και απόκλιση των στόχων επί των δαπανών, ενώ οι μισθοί, οι συντάξεις μειώνονταν και η ανεργία αυξανόταν».

Ενδοπασοκικές αντιπαραθέσεις

Την ίδια στιγμή, όμως, η «πράσινη» πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Ομοσπονδίας Εφοριακών Φρόσω Σταυράκη δεν φαίνεται να συμφωνεί με την πρόταση του «συντρόφου» της, προέδρου της ΑΔΕΔΥ. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 η κυρία Σταυράκη δήλωσε: «Δεν ερωτηθήκαμε, αλλά η πρόταση αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς πρόκειται για βεβαιωμένα χρέη πολιτών». Η ίδια εξήγησε ότι τα βεβαιωμένα χρέη δεν γίνεται να μην εισπραχθούν, αφού αν δεν εισπραχθούν θα υπάρξουν οι νόμιμες προσαυξήσεις.

Κινούμενη στην κυβερνητική γραμμή η κ. Σταυράκη διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα λευκών απεργιών και κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να εφαρμόσει τον νόμο που έχει ο ίδιος θεσπίσει και να απομακρύνει τους διευθυντές σε ΔΟΥ που δεν επιτυγχάνουν τους στόχους τους!



Πηγή : "Δ"

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μόσιαλος εναντίον Παπασπύρου: Φουντώνει η (πράσινη) βεντέτα"