Τη δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλημεντίου, υπό τη συντονιστική ευθύνη του Δήμου και της Τοπικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, εξασφαλίζει υπουργική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, για την υπογραφή της οποίας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης είχε στενή συνεργασία και διαβουλεύσεις με την αρμόδια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως ενημέρωσε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Κορινθίας η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, κυρία Φ. Γεννηματά, η προηγούμενη απόφαση αναστολής της λειτουργίας του ΚΠΕ Κλημεντίου οφείλεται στη σοβαρή έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, εξαιτίας της μείωσης των προσλήψεων, καθώς και στην ανάγκη κάλυψης των υφιστάμενων κενών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Πλέον, με τη νεότερη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, για την οποία ενημερώθηκε αρμοδίως ο κ. Μπεγλίτης, το ΚΠΕ Κλημεντίου μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του υπό την προϋπόθεση ότι ο Δήμος Σικυωνίων θα καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα, με τη συνεργασία των Τοπικών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
Υπό αυτήν την προϋπόθεση θα μπορούν να υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και προγράμματα εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη καθώς και σχετικά επιμορφωτικά σεμινάρια. Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και διαδικασίες, δύναται επίσης να εξασφαλιστεί και η κάλυψη των σχετικών δαπανών από χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Δεν κλείνει τελικά το ΚΠΕ του Κλημεντίου"