«Η Ε.Ε. έπρεπε να σταθεί στο πλάι της Ελλάδας»
Μία εντελώς ασυνήθιστη δημόσια επίθεση στην εξωτερική πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ εξαπέλυσε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, ένας από τους ηγέτες που συνέβαλαν σε σημαντικό βαθμό στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση τη δεκαετία του 1990, λέγοντας ότι δεν έχει κατεύθυνση και υπάρχει κίνδυνος να εξασθενίσει τη γερμανική επιρροή.


Οι επικρίσεις του Κολ στην πρώην προστατευόμενή του αποτελεούν άλλη μια ένδειξη της δυσαρέσκειας στους κόλπους της συντηρητικής παράταξης για την πολιτική της καγκελαρίου και ειδικά στους χειρισμούς της στις κρίσεις χρέους στην ευρωζώνη.

«Η Γερμανία δεν είναι πλέον αξιόπιστος παράγοντας εδώ και πολλά χρόνια, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», είπε ο Κολ, πολιτικός μέντορας της Μέρκελ στη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), σε συνέντευξή του στην επιθεώρηση Internationale Politik.

«Οι τεράστιες αλλαγές σε διεθνές επίπεδο δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία για να μην έχεις άποψη ή ιδέα που ανήκεις και πού πας», τόνισε ο 81χρονος πολιτικός σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, σημειώνοντας ότι η Ε.Ε. έπρεπε να σταθεί στο πλάι της Ελλάδας.

Μιλώντας για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη ο Κολ είπε ότι τα προβλήματα είναι διαχειρίσιμα, αλλά πρόσθεσε ότι είχε ταχθεί εναντίον της ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη εάν δεν εφαρμόζονταν προηγουμένως μεταρρυθμίσεις. «Εάν ήμουν εγώ καγκελάριος, η Γερμανία δε θα συναινούσε στην ένταξη της Ελλάδας (στο ευρώ) χωρίς να υπάρξουν βαθιές δομικές μεταρρυθμίσεις», σημείωσε.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Δριμεία επίθεση του Χέλμουτ Κολ στην Ανγκελά Μέρκελ"