"Είμαι Ελληνίδα από επιλογή"

5.8.11 Αναρτήθηκε από diogenis

ην αντίδραση της βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε δημοσίευμα του Guardian, που την παρουσιάζει να έχει δηλώσει ότι είναι Αμερικανίδα και όχι Ελληνίδα.

Η κα Παναρίτη με επιστολή της εξέφρασε την έκπληξη και την απογοήτευσή της τονίζοντας ότι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο.

"Δεν θα περιέγραφα ποτέ τον εαυτό μου ως μη Ελληνίδα" σημειώνει και προσθέτει ότι δεν γεννήθηκε απλά Ελληνίδα, αλλά είναι Ελληνίδα από επιλογή.

Μάλιστα ζητά από από την Guardian άμεση ανασκευή του δημοσιεύματος και αποκατάσταση της αλήθειας.

Ολόκληρη η επιστολή της κας Παναρίτη:

"Με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση διάβασα το απόσπασμα της συνέντευξής μου στο άρθρο του κ. Aditya Chakraobortyy, που δημοσιεύθηκε εχθές στην εφημερίδα The Guardian με τον τίτλο «Greece in panic as it faces change of Homeric proportions”.

Στο εν λόγω δημοσίευμα, μου αποδίδεται εσφαλμένα η δήλωσε ότι «δεν είναι Ελληνίδα, αλλά Αμερικανίδα». Κάτι τέτοιο δεν ειπώθηκε ποτέ από μένα. Αυτό που ειπώθηκε στην πραγματικότητα είναι ότι έχω ζήσει επί σειρά ετών στις ΗΠΑ και ότι οι υπολογιστές μου αγοράστηκαν εκεί. Ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν θα περιέγραφα ποτέ τον εαυτό μου ως μη Ελληνίδα, πόσο μάλλον όταν με την ιδιότητά μου αυτή, παραχωρώ συνέντευξη σε ανταποκριτή ξένου εντύπου.

Θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν γεννήθηκα απλά Ελληνίδα, αλλά είμαι Ελληνίδα από επιλογή. Επέλεξα να αφήσω τη ζωή μου στην Αμερική για να επιστρέψω στην Ελλάδα και να προσφέρω στην πατρίδα μου με όλες μου τις δυνάμεις, σε μια από τις δυσκολότερες χρονικές συγκυρίες για αυτήν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είμαι πολύ περήφανη που είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ με Πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος κάνει μια γνήσια προσπάθεια να αντιστρέψει δεκαετίες κακής διακυβέρνησης.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι κατόπιν εκτενούς συζήτησης με τον κύριο Chakrabortty, που διήρκησε πλέον της ώρας, -αν και ο χρόνος είναι πολύ πιεστικές σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα-, για να εξηγήσω τις ακαδημαϊκές και πρακτικές ρίζες της κρίσης, το άρθρο του εν λόγω δημοσιογράφου δεν αντικατοπτρίζει το πνεύμα της συζήτησης.

Είμαι σίγουρη ότι μια έγκριτη εφημερίδα, όπως η δική σας, θα προβεί άμεσα στην ανασκευή του δημοσιεύματος και στην αποκατάσταση των γεγονότων".

Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to ""Είμαι Ελληνίδα από επιλογή""