Θα έχει την ισχύ αυτοτελούς εγγράφου και θα περιλαμβάνει φωτογραφία προσώπου, δακτυλικά αποτυπώματα και ηλεκτρονικό τσιπ για την αποθήκευση δεδομένων. Σε υπηρεσίες "μίας στάσης" μετατρέπονται οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών, όπου οι νόμιμοι μετανάστες θα μπορούν να πραγματοποιούν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες

Η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών ολοκληρώνει την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις του Κανονισμού, σύμφωνα με τις οποίες καθιερώνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ άδειε
Η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών ολοκληρώνει την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις του Κανονισμού, σύμφωνα με τις οποίες καθιερώνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ άδειες διαμονής ενιαίου τύπου

Οι διατάξεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν την έκδοση της "Κάρτας του Μετανάστη" και τη στελέχωση των υπηρεσιών μίας στάσης που θα λειτουργήσουν στις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις και θα εξυπηρετήσουν 532.898 νόμιμους μετανάστες που ζουν στη χώρα περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που κατέθεσε χτες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδης.

Η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών ολοκληρώνει την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΚ) 380/2008 του Συμβουλίου της 18ης Απριλίου 2008, σύμφωνα με τις οποίες καθιερώνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ άδειες διαμονής ενιαίου τύπου.

Η "Κάρτα του Μετανάστη" θα έχει την ισχύ αυτοτελούς εγγράφου και σταδιακά θα πάρει τη θέση των αυτοκόλλητων ετικετών (στίκερς) που πιστοποιούν τις άδειες παραμονής. Θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας και θα περιλαμβάνει ψηφιακή φωτογραφία προσώπου, δύο ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα και ένα ηλεκτρονικό τσιπ για την αποθήκευση δεδομένων.

Σε υπηρεσίες "μίας στάσης" μετατρέπονται οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης που βρίσκονται στις Αποκεντρωμένες Κρατικές Διοικήσεις, όπου οι νόμιμοι μετανάστες θα μπορούν να πραγματοποιούν όλες τις διαδικασίες για την έκδοση ή την ανανέωση των αδειών παραμονής. Σταδιακά θα καταργηθούν τα γραφεία υποδοχής αιτημάτων που διατηρούν οι δήμοι και το εξειδικευμένο προσωπικό των ΟΤΑ θα μπορεί να μεταταχθεί ή να αποσπασθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Κρατικών Διοικήσεων.

Ο νόμος προβλέπει τη σύναψη προγραμματισμών συμβάσεων μεταξύ δήμων και αποκεντρωμένων κρατικών διοικήσεων για την παραχώρηση εξοπλισμού και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στις νέες υπηρεσίες.

Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας μίας υπηρεσίας ανά νομό, ενώ στην Αττική θα μπορούν να συσταθούν 10 γραφεία, στο Αιγαίο 12 και στη Θεσσαλονίκη 3 γραφεία εξυπηρέτησης των αλλοδαπών. Επίσης προβλέπεται η λειτουργία κινητής μονάδας για την καταγραφή των βιομετρικών στοιχείων όσων αλλοδαπών δεν μπορούν να παραστούν στα αρμόδια γραφεία.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Η Κάρτα του Μετανάστη θα αντικαταστήσει τις άδειες παραμονής"