Οι εξελίξεις τελικά στο θέμα της ταχυδρομικής ατέλειας στην αποστολή των εντύπων μας είναι δυστυχώς αυτές που διαφαινόταν και μας είχαν προδιαθέσει υπηρεσιακοί παράγοντας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης (Τμήμα Εποπτείας & Διακίνησης Τύπου) και των Ελληνικών Ταχυδρομείων, απόρροια του άρθρου 48 του νόμου 3986 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 152 την 1η Ιουλίου.
Από 1η Αυγούστου ΟΛΑ τα έντυπα συλλόγων, φορέων και λοιπών οργανώσεων θα πάψουν να έχουν τη πολύ σημαντική για τη βιωσιμότητά τους, ταχυδρομική ατέλεια μέσω της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και θα αναγκαστούν ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ να πληρώσουν στο ακέραιο όλο το δυσβάσταχτο ποσό των ταχυδρομικών τελών για την αποστολή των εντύπων τους!
Απ’ ότι ενημερωθήκαμε από το σύνολο των 3500 περίπου εντύπων-τίτλων που διακινούνται με σταθερή περιοδικότητα (έως 3 μήνες )στην ελληνική επικράτεια, θα διασωθούν μόνο 505 τα οποία είναι ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες και τα μέλη της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου που όλοι αυτοί έχουν ως κύριο επάγγελμα την έκδοση εντύπων.
Μιλώντας και με το Διευθυντή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου, μας είπε ξεκάθαρα ότι έτσι είναι τα πράγματα και θα εφαρμοστούν αμέσως από 1η Αυγούστου. Για να υπάρξει εξαίρεση θα πρέπει ο Εκδότης του εντύπου να είναι ταυτόχρονα και Δημοσιογράφος αναγνωρισμένης ένωσης έτσι ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να εγγραφεί μέλος (επί παραδείγματι στην ΕΔΙΠΤ εφόσον είναι μηνιαία κλπ). Τότε θα μπορέσουν να τύχουν της ταχυδρομικής ατέλειας έστω και με κάποιες αναπροσαρμογές στις τιμές και στον αριθμό των αντιτύπων, που θα ισχύσουν για όλους και οι οποίες θα καθοριστούν επακριβώς με υπουργική απόφαση που αναμένεται εντός των επομένων ημερών.
Τα πράγματα όπως καταλαβαίνετε είναι πλέον τόσο δύσκολα για την ύπαρξη των εντύπων μας και κυρίως για την αποστολή τους στα μέλη μας σε όλη την Ελλάδα.
Επειδή όλοι γνωρίζουν τις συνθήκες (με εθελοντισμό και μεγάλο κόπο), με τις οποίες βγαίνουν αυτά τα έντυπα τα οποία είναι η πολιτιστική συνέχεια των ιδιαιτέρων πατρίδων μας και η επικοινωνία μας με τους Έλληνες της διασποράς (εσωτερικής και εξωτερικής) και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να εκδοθούν, γίνεται κατανοητό ότι αυτά τα μέτρα, απόρροια του μεσοπρόθεσμου και του μνημονίου, θα είναι και η αρχή του τέλους για την ύπαρξη των τοπικών εφημερίδων μας…

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ είναι 16 σελιδη εφημερίδα βάρους 100 γραμμαρίων
Για να μπορέσει να σταλεί πλέον θα πρέπει να πληρωθεί το ποσό των 1.06 ευρώ για κάθε τεύχος!
Δηλαδή για 1000 τεύχη θα πρέπει να πληρώσουμε 1120 ευρώ. Η εφημερίδα είναι διμηνιαία και αυτό σημαίνει ότι το χρόνο χρειαζόμαστε 1120 Χ 6 = 6.720ευρώ!!!
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ.
ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ, ΤΟ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ…(ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΣ) ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 10.000 ΕΥΡΩ!!
Πρέπει όλοι οι σύλλογοι να κινητοποιηθούν για να ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ αυτή η τυποκτόνος εξέλιξη για τα συλλογικά μας έντυπα.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ.

ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΦΕΝΕΟΥ

«Μη παρακαλώ σας μη, μη λησμονάτε τη...»

Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Tώρα κόβουν την ταχυδρομική ατέλεια σε όλα τα συλλογικά έντυπα..!"