Ο κ.Δημήτρης Προβής κάνει εδώ και 15 μέρες την δική του εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΧΙΟΝ και ασχολείται με αιχμηρά θέματα της Κορινθιακής καθημερινότητας.
Στην εκπομπή της Τρίτης είχε σαν θέμα το Λυσσίπειο και τα υπέρογκα έξοδα που έκανε επί των ημερών της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.
Στο κάδρο της εκπομπής ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου...!
Ο οποίος στριμώχθηκε εξαιρετικά...!
Ακούσθηκαν πολλά για δαπάνες που δεν έχουν λογική....για κουμπάρους και τιμολόγια. Μίλησε μάλιστα τηλεφωνικά και ο ίδιος ο κ.Παπαφωτίου, που δεν έπεισε....και στο κρίσιμο σημείο...μπήκε στην σύραγγα..!
Το θέμα παραμένει ανοικτό και μάλλον θα επανέλθει με νέα εκπομπή νέα στοιχεία και τιμολόγια ο κ.Παπαφωτίου.
Ο αντιπεριφερειάρχης με γραπτή πλέον δηλωσή του μεταφέρει την ευθύνη στους Μανωλάκη και Ταγαρά...!
Και ας μην απαντά στην αποκάλυψη οτι η μεταφορά ενός πιάνου απο το Λουτράκι στην Κόρινθο στοίχισε...1400 ευρώ...!


Ο κ.Παπαφωτίου χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος εμπλέκει και την περιφέρεια και τον κ.Τατούλη, ενώ στην εκπομπή δεν ακούσθηκε καν...η λέξη Τατούλης...!
Και όπως πάντα...πίσω βρίσκονται οι σκοτεινές δυνάμεις...του Εωσφόρου...που θέλουν το κακό της...περιφέρειας...! Ας δούμε τι απαντά ο κ.Παπαφωτίου:
"ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με όσα αναφέρθησαν σε τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι της Κορίνθου Axion το μεσημέρι της 20/11/2011.
Είναι όλα ανακριβή και βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας του κάθε παρευρισκομένου. Είχαν πλήρη άγνοια του θέματος που συζητούσαν.
1) Το αναφερθέν ότι ήμουν αντινομάρχης πολιτισμού το 2009 και 2010 είναι ψευδές.
Στο χρονικό διάστημα των 2 χρόνων Αντινομάρχες πολιτισμού ήταν ο κος Ρωμανός, ο κος Πισιμίσσης και ο κος Στέφας.
2) Ομοίως πρόεδρος του Λυσίππειου Πνευματικού Κέντρου της Ν.Α Κορινθίας για 2 και πλέον χρόνια, το 2003 και 2004 και μέρος του 2005 ήταν ο ίδιος ο Νομάρχης ,ο κος Ταγαράς.
3) Το Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο δεν είχε ποτέ οικονομική αυτοτέλεια, ήταν πολιτική απόφαση. Αυτό άρχισε από τον πρώτο αιρετό Νομάρχη κο Μανωλάκη, συνεχίστηκε από τον δεύτερο Νομάρχη κο Ταγαρά και από εμένα. Οι δαπάνες για τις εκδηλώσεις , οι οποίες ήσαν τμήμα των πολλών εκδηλώσεων της Ν.Α πάντοτε καταβάλλονταν από τις υπηρεσίες της Ν.Α με τον κάτωθι τρόπο:
Α)Η Οικονομική Διαχείριση όλων των εκδηλώσεων ανήκε στη Ν.Α Κορινθίας.
Β) Η πολιτική απόφαση για την σκοπιμότητα της δαπάνης των εκδηλώσεων του Λυσίππειου ήταν αποκλειστική αρμοδιότητα του ίδιου του Νομάρχη κου Ταγαρά.
Γ) Μετά από εισήγηση του 11μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Λυσίππειου Πνευματικού Κέντρου, η εκδήλωση εγκρινόταν από τον Νομάρχη, ο οποίος μετέφερε την εντολή για την πίστωση και το ποσόν στον προγραμματισμό, όπου διευθύντρια ήταν η κα Σταυροπούλου. Στη συνέχεια ενημερωνόταν ο κος Τόγιας (Διευθυντής Οικονομικού).
Δ) Με εισήγηση του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής , ο οποίος ήταν και συγχρόνως Αντινομάρχης όχι του Πολιτισμού αλλά των Διοικητικών Υπηρεσιών, στην Οικονομική Επιτροπή, εγκρινόταν η δαπάνη.
Ε) Επιπλέον γινόταν ενδελεχής οικονομικός έλεγχος και από τις κρατικές υπηρεσίες , Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ)-Εντελλόμενα.
ΣΤ) Εργάτες γενικών καθηκόντων υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν σε όλες τις Δομές της Διοίκησης. Υποστηρίζουν παραλλήλως και τις εκδηλώσεις κάνοντας τις απαραίτητες εργασίες για την πραγματοποίηση και την επίλυση των πρακτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και αμείβονται από τις υπηρεσίες της Ν.Α Κορινθίας, μετά από τους ίδιους ελέγχους και τον ίδιο τρόπο.
Εκ των ανωτέρω γίνεται πλήρως κατανοητό ότι το Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο δεν διαχειρίστηκε ποτέ χρήματα, ούτε είχε αρμοδιότητα γι’αυτό.

Όλα λοιπόν αυτά που ελέχθησαν ήσαν συνειδητά εκτός πραγματικότητας και αποτελούν ένα γενικότερο σχεδιασμό, ανθρώπων οι οποίοι ενοχλούνται ότι η Περιφέρεια Πελ/σου, πρωτοπορούσα, έχει αρχίσει και διαχέει το σοβαρό και μεγάλο έργο της, που επιτελεί.
Εμείς τα στελέχη της δουλεύουμε όλοι μαζί για το σκοπό αυτό. Έχουμε στόχο μόνο την εξυπηρέτηση των πολιτών και όχι μεμονωμένων συμφερόντων, ομάδων που έχουν συνηθίσει να ζουν από την εξουσία. Είναι ίδιες οι ομάδες αυτές που έφεραν στη τραγική αυτή θέση που βρίσκεται σήμερα η πατρίδα μας.

Σε όλους αυτούς είμαστε απέναντι.
Απόστολος Παπαφωτίου"
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Στρίμωξε τον Παπαφωτίου ο Δημήτρης Προβής"