Να γκρεμίσει ό,τι έχτισε ο Ανδρέας Παπανδρέου καλείται ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας, σύμφωνα με την El Pais.
Τον παρουσιάζει ως ήρωα μιας τραγωδίας. Η δύσκολη σχέση και το ψυχολογικό αδιέξοδο του Γ. Παπανδρέου

Στη μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρεται η ισπανική εφημερίδα El Pais.


Σε άρθρο της με τίτλο "Ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να σκοτώσει τον πατέρα του", η El Pais σημειώνει ότι ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας πρέπει ουσιαστικά να διαλύσει το πελατειακό κράτος που δημιούργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο πρωθυπουργός έχει τον ρόλο του Οιδίποδα στην ελληνική τραγωδία, καθώς πρέπει να βάλει τέλος σε ένα υπερτροφικό κράτος, έργο του πατέρα του, το οποίο κανείς από τους διαδόχους του μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να πειράξει.

"Η ιδέα ότι όλοι, ιδιαίτερα οι φίλοι, μπορούν να εξασφαλίσουν μια θέση στο Δημόσιο είναι μία από τις ρίζες αυτής της τραγωδίας" σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για ψυχολογικό αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς αν πετύχει τελικά, αυτό θα μοιάζει με προδοσία όλης της πορείας του Α. Παπανδρέου και αν αποτύχει θα είναι ο πρωθυπουργός στα χέρια του οποίου η Ελλάδα χρεοκόπησε.

Η ταβέρνα και η μαύρη προφητεία

Στο άρθρο γίνεται αναφορά στη ραγδαία πτώση της δημοτικότητας του Γ. Παπανδρέου, μέσω της περιγραφής μιας αγαπημένης συνήθειας του πρωθυπουργού, που έχει αναγκαστεί να περιορίσει.

"Ο πρωθυπουργός συνήθιζε να πηγαίνει σε μια ψαροταβέρνα στα βόρεια προάστια, όπου προτού καθίσει για να φάει, μιλούσε με αρκετούς από τους πελάτες. Όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει περάσει από το εστιατόριο εδώ και πολλούς μήνες" αναφέρεται στο άρθρο.

Μάλιστα, ο αρθρογράφος επικαλείται την μαρτυρία, θαμώνα της ταβέρνας, ο οποίος εκμυστηρεύθηκε ότι την τελευταία φορά που είχε πάει ο πρωθυπουργός έμοιαζε κουρασμένος και δεν χαιρέτισε κανένα.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Παπανδρέου αποφεύγει πλέον τους δημόσιους χώρους" αναφέρει το δημοσίευμα.

Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στην πορεία του Γιώργου Παπανδρέου στην πολιτική, στη δύσκολη σχέση με τον πατέρα του και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο ότι πολλοί τον αντιμετώπισαν υποτιμητικά, καθώς ήταν πάντα στη σκιά του χαρισματικού πολιτικού Ανδρέα Παπανδρέου.

"Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος κάποτε είχε πει ότι επιθυμεί να κάνει την Ελλάδα τη Δανία του Νότου, αντιμετωπίζει μια πρόκληση πολύ μεγαλύτερη από αυτή που μπορούσε να προβλέψει: να πετύχει να μην επαληθευθεί ο οιωνός που θέλει τη χώρα εκτός ευρωζώνης και να αποφύγει έτσι έναν σεισμό με συνέπειες μη αναστρέψιμες" καταλήγει το δημοσίευμα.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to ""Ο Γιώργος πρέπει να σκοτώσει τον πατέρα του""