Το σενάριο που αναλύουν οι Financial Times
Οι Financial Times αναλύοντας τα σενάρια για την Ελλάδα και την κρίση χρέους στην Ευρώπη αναφέρουν ότι αποφάσεις που κάποτε έμοιαζαν πολύ μακρινές, πρέπει να ληφθούν μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η πιο άμεση απόφαση, που πρέπει να πάρουν οι Ευρωπαίοι, είναι οι αλλαγές στον EFSF και τονίζει ότι, παρόλο που έξι κοινοβούλια ενέκριναν τον μηχανισμό, η Φινλανδία θα ψηφίσει την Τετάρτη και δεν είναι σίγουρο ότι η πλειοψηφία είναι εξασφαλισμένη.


Η εφημερίδα τονίζει ότι ορισμένοι Γερμανοί πιέζουν να γίνει ευρύτερο «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα, όμως επικαλείται δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου, ο οποίος ανέφερε ότι «το σενάριο της γρήγορης χρεοκοπίας δεν συγκεντρώνει πολλούς υποστηρικτές».

Στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται ότι μια άλλη λύση, που εξετάζουν οι Ευρωπαίοι για την Ελλάδα, είναι να γίνει μεγάλη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, όμως σε βάθος χρόνου και αφού έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα ευρωπαϊκά εργαλεία και οι νέοι μηχανισμοί. Όπως λέει η εφημερίδα, αυτό το σενάριο θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα κατά την σύνοδο της 3ης Οκτωβρίου.

Οι Financial Times επισημαίνουν ακόμη ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης συζητούν τη στενή οικονομική ολοκλήρωση και τη μετάβαση προς τη δημοσιονομική ένωση, με σφιχτή εποπτεία στους απείθαρχους.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μεγάλη αναδιάρθρωση χρέους αλλά σε βάθος χρόνου"