Με αφορμή την αυριανή ημέρα τουρισμού!

27.9.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Της Aντωνίας Μπούζα-Κωνσταντέλου
Μέλος Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ.

«Η αυριανή ημέρα Τουρισμού, βρίσκει τη Χώρα μας, μία κατ΄εξοχήν τουριστική Χώρα, σε κατάσταση δύσκολη από πλευράς οικονομικής ευημερίας και κοινωνικής μέριμνας.
Έχουμε τα εχέγγυα ,να πρωταγωνιστήσουμε ως Χώρα στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα, αρκεί εμπνευσμένες ηγεσίες να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή σ΄αυτή την πλουτοπαραγωγική πηγή.
Απαιτείται μία στρατηγικά σχεδιασμένη εθνική πολιτική, χωρίς παλινωδίες, εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων, με αναπτυξιακά και ευέλικτα εργαλεία στα χέρια μας και με τον απαραίτητο θεσμικό εκσυγχρονισμό .
Το δυνατό εργαλείο στα χέρια της Ελλάδας για την έξοδο από την κρίση ,πρέπει και μπορεί να είναι ο Ελληνικός τουρισμός.


Μέχρι σήμερα είδαμε να έχουμε εγκαταλείψει το τιμόνι και να μας οδηγούν οι συγκυρίες , αλλά μέχρι πότε οι αναταραχές και η έλλειψη σταθερότητας στις χώρες των ανταγωνιστών μας, θα μας βοηθά;


Με οικονομικά μέτρα που παίρνονται στο πόδι και θίγουν τους επαγγελματίες του τουρισμού και αποδυναμώνουν τα πλεονεκτήματα της Τουριστικής Ελλάδας,με λανθασμένους πολιτικούς χειρισμούς στην καρδιά της τουριστικής περιόδου π.χ. η πολιτική για τα ταξί, με πολιτική ηγεσία στο ρόλο απλού παρατηρητή, με αδιαφορία συσχέτισης του ισχυρού μας πλεονεκτήματος που είναι ο πολιτισμός και η ιστορία μας από τον τουρισμό, με την εγκατάλειψη και αδιαφορία για τα πολιτιστικά μας μνημεία , θέατρα, κάστρα κλπ. δεν εξυπηρετείται ο στόχος για μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού μας.
Η Ελλάδα προικίστηκε με πολλές δυνατότητες.Ας μην τις πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων και ας δώσουμε την ελπίδα στους Έλληνες ότι μπορούν να τα καταφέρουν.


You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Με αφορμή την αυριανή ημέρα τουρισμού!"