Το πρόβλημα με τα βοθρολύματα που διοχετεύονται σε αγωγό ομβρίων υδάτων και καταλήγουν στα σχολεία του χωριού, είναι γνωστό από παλιότερες καταγγελίες μας. Τώρα η Δημοτική αρχή αλλά και το τοπικό συμβούλιο αποφάσισαν να τα νομιμοποιήσουν κατάσταση έχει ως εξής: με το άνοιγμα των σχολείων οι σύλλογοι "γονέων και κηδεμόνων" απείλησαν με κατάληψη αν δεν δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.
Έτσι το τοπικό συμβούλιο εισηγήθηκε στον δήμο επέκταση του αγωγού ομβρίων κατά πεντακόσια μέτρα έξω από τα όρια του χωριού. Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε το έργο προϋπολογισμού 15000e και το έργο ξεκάνει άμεσα, παρά την αρνητική εισήγηση για τον συγκεκριμένο αγωγό, από την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας.


Μετά από αυτά γεννιώνται ερωτηματικά για τον σκοπό αυτού του έργου. Νομιμοποιούνται πλέον οι κάτοικοι να διοχετεύουν ανενόχλητοι τα λύματα τους, τα οποία θα μολύνουν τον υπέργειο και υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα στο τέλος του αγωγού, καθώς δεν έχει γίνει καμιά μελέτη για την τελική κατάληξη των λυμάτων.
Επίσης νομιμοποιούνται αυτοί που βούλωσαν τμήμα του υπάρχοντος αγωγού, που είχε κατασκευαστεί αρχικά να διοχετεύει τα όμβρια ύδατα μακριά από τα σχολεία, σε ρέμα που πλέον έχει καταπατηθεί.
Μετά από όλα αυτά ενημερώνουμε τους αρμοδίους πως θα κινηθούμε κατά παντός υπευθύνου για να σταματήσει αυτό το αίσχος και να αναζητηθούν ευθύνες. Καλούμε τους ευσυνείδητους Κρυονερίτες και όχι μόνο να στρατευθούν μαζί μας.

Αναγνώστης
Αναρτήθηκε από tromaktiko στις 1:27 μ.μ.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Έπέμβαση εισαγγελέα ζητουν οι κάτοικοι Κρυονερίου"