Είναι ένας απο τους πρωταγωνιστές του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Ο Κώστας Κουφός γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 1989 στο Canton της πολιτείας Οχάιο των ΗΠΑ.
Οι γονείς του είναι Έλληνες με καταγωγή από τη Μεσσηνία ο πατέρας του και την Κόρινθο η μητέρα του.
Έχασε τον πατέρα του σε ηλικία 9 ετών.


Από μικρός ασχολήθηκε με το μπάσκετ και ως μαθητής γυμνασίου φοίτησε στο "GlenOak High School" της γενέτειράς του, Canton του Οχάιο. Η πρώτη διάκρισή του, όντας μαθητής, ήταν η επιλογή του στο "McDonald's All-American", που περιλάμβανε τους καλύτερους Αμερικανούς καλαθοσφαιριστές της ηλικίας του. Με ύψος 2,13 μ. και βάρος 120 κιλά αγωνίζεται στη θέση του σέντερ και αναδείχθηκε ως ο τρίτος καλύτερος σέντερ στο σχολικό πρωτάθλημα γυμνασίων του 2007 από τη Rivals.com.

Αν και είναι Αμερικανός υπήκοος, ο Κώστας Κουφός προτίμησε να αγωνιστεί με την Εθνική Εφήβων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων (κάτω των 18) που διεξήχθη στην Ισπανία το 2007. Οδήγησε την ομάδα στον τελικό και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της διοργάνωσης, αν και η Ελλάδα ηττήθηκε από τη Σερβία. Είχε τις καλύτερες ατομικές επιδόσεις σε πόντους, ριμπάουντ και μπλόκ.

Τη σεζόν 2007-08 γράφτηκε με υποτροφία στο κολέγιο "Ohio State". Εντάχθηκε στην ομάδα του κολεγίου, την "Ohio State Buckeyes", αντικαθιστώντας τον Greg Oden (νο.1 του draft του 2007). Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επαγγελματικές ομάδες να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Επίσης, κλήθηκε στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας για το προολυμπιακό τουρνουά της Ολυμπιάδας του 2008, όμως αρνήθηκε την πρόσκληση[1].

Τον Ιούνιο του 2008 επιλέχθηκε στα ντραφτ του ΝΒΑ στο νούμερο 23. Τη σεζόν 2008-09 αγωνίστηκε με τους Γιούτα Τζαζ[2]. Το 2010 πήρε μετεγγραφή για τους Minessota Timberwolves, με τους οποίους αγωνίστηκε για μία σεζόν. Τον Ιανουάριο του 2011 μετεγγράφηκε στους Denver Nuggets, ενώ τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Ηλίας Ζούρος, τον συμπεριέλαβε στην προεπιλογή για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ο Κορίνθιος Κώστας Κουφός γράφει ιστορία στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας"