Η καθαρογραφή, χθες, της γνωστής από τον περασμένο Ιούνιο απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζονται αντισυνταγματικοί οι περιορισμοί στο άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, αρκούσε για να οδηγήσει σε αναζωπύρωση τη σύγκρουση μεταξύ των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα και Γιάννη Ραγκούση.

Λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και στενού φίλου και συνεργάτη του πρωθυπουργού Χάρη Παμπούκη, η κρίση που σοβεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αλλά και του κόμματος, εν όψει μάλιστα και της 3ης Σεπτεμβρίου, παρ' ολίγον να οδηγήσει σε παραίτηση τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Και αυτό γιατί αισθάνθηκε πολιτικά προσβεβλημένος από τις διαρροές Ραγκούση ότι δικαιώνεται από την απόφαση του ΣτΕ και ότι ο κ. Ρέππας είναι εκτεθειμένος. Η απόφαση αυτή αφορά πάντως το καθεστώς για τα βυτιοφόρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ο κ. Ρέππας γνωστοποίησε την έντονη δυσαρέσκειά του στο Μέγαρο Μαξίμου ζητώντας κάλυψη, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, που σε καμία περίπτωση ο πρωθυπουργός δεν επιθυμούσε να συμβεί λίγες ημέρες πριν από τη ΔΕΘ, αναγκάστηκε αργά το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος να εκδώσει ανακοίνωση, ακροβατώντας μεταξύ των δύο υπουργών, τονίζοντας ότι «η πολιτική της κυβέρνησης για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων έγινε στον τομέα των μεταφορών με τον Δημήτρη Ρέππα, γίνεται με τον Γιάννη Ραγκούση με τα ταξί»!

Νωρίτερα, ο κ. Ρέππας σε ανακοίνωσή του, απαντώντας έτσι στον Γιάννη Ραγκούση, ανέφερε: «Οσον αφορά το Π.Δ. για τα ταξί, ουδέποτε στάλθηκε στο ΣτΕ. Αν το Π.Δ. για τα ταξί είχε σταλεί εγκαίρως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τότε δύο τινά θα μπορούσαν να συμβούν: Α) Το ΣτΕ, πράγμα βέβαιο, να εγκρίνει το σχετικό Π.Δ. και η χώρα να μην έχει δοκιμάσει αυτήν την αναστάτωση μέσα στην τουριστική περίοδο. Β) Το ΣτΕ να μην εγκρίνει το Π.Δ. και επομένως οι επαγγελματίες να μην έχουν κανέναν λόγο να στραφούν εναντίον της κυβέρνησης. Επειδή, όμως, όχι μόνον η νομολογία, αλλά και οι πρόσφατες γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ συνηγορούν, είναι βέβαιο ότι θα ενέκρινε το Π.Δ. Δεν προκύπτει λοιπόν από πουθενά ότι υφίσταται θέμα συνταγματικότητας. Αντιθέτως μάλιστα».

Μέσω facebook και twitter, τέλος, ενεπλάκη στην κόντρα των δύο υπουργών ο προσφάτως απομακρυνθείς από τον Γιάννη Ραγκούση, τέως γενικός γραμματέας Μεταφορών Χάρης Τσιόκας. «Η τρόικα δεν επαίνεσε τον κ. Ραγκούση για τα ωραία του μάτια μπροστά στους διευθύνοντες συμβούλους του ΟΣΕ και του ΟΑΣΑ, επαίνεσε το έργο του προηγούμενου υπουργού κ. Δημήτρη Ρέππα» ανέβασε στα προφίλ του ο κ. Τσιόκας, αναδημοσιεύοντας ρεπορτάζ της ιστοσελίδας newscode.gr.

Να ψάξει αλλού για συντεχνίες, αναφορικά με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ζήτησε από τον κ. Ραγκούση ο «πράσινος» πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος, ο οποίος είναι πολιτικός φίλος του Χρήστου Παπουτσή.


Πηγή : "Δ"


You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Απειλεί με παραίτηση για Ραγκούση ο Ρέππας"