Λαμπαδηδοδρομία στην Κόρινθο

26.9.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Διεξήχθη με επιτυχία στο Δήμο Κορινθίων το πρωί της Δευτέρας, 26/09/2011, η Λαμπαδηδρομία και η Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργάνωσαν από κοινού η Δημοτική Τράπεζα Αίματος, η Π.Ο.Σ.Ε.Α. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών), το αντίστοιχο τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, καθώς και όλες οι Τράπεζες Αίματος της περιοχής. Την σημαντική αυτή προσπάθεια συνέδραμαν, ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων του Ν. Κορινθίας καθώς και ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών του Νομού μας.




Η Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από το Νοσοκομείο Κορίνθου με όλους τους Εθελοντές Αιμοδότες και έφθασε, κάνοντας μια μικρή στάση, στο Δημοτικό κατάστημα της πόλης μας. Εκεί τους υποδέχθηκε Φιλαρμονική του δήμου καθώς και ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, όπου στη σύντομη και ουσιαστική του ομιλία, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο Εθελοντισμός στη ζωή μας. Ευχαρίστησε για την προσφορά τους όλους τους συμπολίτες μας που συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή για να γίνει η Χώρα μας αυτάρκης σε αίμα.
Εν συνεχεία, η πορεία της Λαμπαδηδρομίας κατέληξε στο Δημοτικό Θέατρο (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) όπου έγινε η Αφή της Φλόγας παρουσία του Δημάρχου των αντιδημάρχων, των Εθελοντών Αιμοδοτών , πολλών μαθητών σχολείων, καθηγητών και πλήθος κόσμου. Στο Φουαγιέ του Πανεπιστημίου εθελοντές μαθητές, καθηγητές, μέλη Συλλόγων και πολλοί συνδημότες μας προσέτρεξαν για να δώσουν αίμα και ταυτόχρονα να στείλουν ένα μήνυμα αγάπης και ελπίδας στους συμπολίτες μας.
Επίσης μετά την επίσημη τελετή υποδοχής της Φλόγας στην είσοδο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μέλη της Λαμπαδηδρομίας, βιωματικές ομάδες και πολλοί μαθητές συμμετείχαν σε ζωγραφική με θέμα: « Δίνω Αίμα, Δίνω ζωή».
Η Δημοτική Αρχή Κορίνθου ευχαριστεί τους Εθελοντές Αιμοδότες για την έμπρακτη προσφορά τους στους συνανθρώπους μας, αλλά και όλους αυτούς που συνεισφέρουν και διαδίδουν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στην κοινωνία.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Λαμπαδηδοδρομία στην Κόρινθο"