Πρόωρες κάλπες «βλέπει» η ΝΔ

4.9.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Ο πρόεδρος της ΝΔ και οι στενοί συνεργάτες του θεωρούν ότι το πρόγραμμα "δεν βγαίνει" και ότι ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία
Πρόωρες κάλπες «βλέπει» η ΝΔ
Η λέξη "εκλογές" κυριαρχούσε χθες στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρούσε ο κ. Β. Βενιζέλος στο υπουργείο Οικονομικών.


Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, αλλά και οι στενοί του συνεργάτες εξέφρασαν την εκτίμηση ότι μετά και την αιφνίδια εξέλιξη που είχαν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την "τρόικα", ο χρόνος για τις "κάλπες" αρχίζει πλέον να μετρά αντίστροφα, καθώς -θεωρούν- ότι ο κ. Παπανδρέου αντιλαμβάνεται ότι το πρόγραμμα "δεν βγαίνει" και θα ζητήσει ο ίδιος την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

Οπως τόνιζαν σταθεροί συνομιλητές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η γραμμή Σαμαρά για εκλογές δικαιώνεται πλήρως, καθώς η πίεση που θα ασκηθεί στην κυβέρνηση από την Ευρώπη και το ΔΝΤ θα είναι σημαντική και πως εάν δεν εξασφαλιστεί πολιτικά περαιτέρω χρόνος για την υλοποίηση του προγράμματος που είχε συμφωνηθεί, τότε οι "κάλπες" θα είναι μονόδρομος.

Η στρατηγική του κ. Σαμαρά δεν πρόκειται να μεταβληθεί στα βασικά της σημεία. Με αιχμή την οικονομία θα συνεχίσει τη μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση και θα την κορυφώσει στη ΔΕΘ, όπου θα διατυπώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες. Παράλληλα, όμως, σε νομοσχέδια τα οποία καλύπτουν τα αιτήματα ενός σημαντικού μέρους των πολιτών, η ΝΔ θα λέει "ναι".

Ηδη το έπραξε με το νομοσχέδιο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων (παρά το ότι η θέση της ήταν η πλήρης νομιμοποίηση), ενώ θετικά θα τοποθετηθεί και έναντι του νομοσχεδίου που αφορά τους γεωργικούς συνεταιρισμούς. Αντίθετα, ο κ. Σαμαράς θα στηρίξει μέχρι τέλους τα αιτήματα των ιδιοκτητών ταξί, καθώς και πάλι δεν θέλει να γίνει δυσάρεστος με μια μεγάλη κοινωνική ομάδα, επικεφαλής της οποίας μάλιστα -σε συνδικαλιστικό επίπεδο- είναι ο κ. Θ. Λυμπερόπουλος, στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με αυτά τα "ναι" και τα "όχι, η ΝΔ θα προχωρήσει στη ΔΕΘ. Μεχρι τότε, θεωρεί ο πρόεδρος του κόμματος, θα έχει ξεκαθαρίσει εν πολλοίς το τοπίο στις σχέσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και θα γνωρίζουν όλοι τι ακριβώς θα συμβεί με την έκτη δόση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το αίτημα για εκλογές θα κυριαρχήσει στις εμφανίσεις του, όπως και η ανάγκη για επανεκκίνηση της οικονομίας στη βάση των προτάσεων που κατέθεσε στο Ζάππειο.

Εξ οικείων...
Απόφαση για "αντάρτικο" από ΟΝΝΕΔ

Με τα... νεύρα του κ. Αντ. Σαμαρά εξακολουθούν να "παίζουν" τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ που αφήνουν σαφώς να εννοηθεί ότι θα συμμετάσχουν σε καταλήψεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Χθες ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρ. Παπαμιμίκος σε νέα του συνέντευξη (ρ/ς "9") επανέλαβε ότι όποιες αποφάσεις για κινητοποιήσεις αφορούν τους φοιτητές και εφόσον υπάρξουν, η ΔΑΠ θα τις υποστηρίξει. Επίσης, επανέλαβε τη ριζική του αντίθεση ως προς τον νόμο και σημείωσε ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να αλλάξει.

Στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ οι αποφάσεις που εχουν ληφθεί είναι να υπάρξουν νέες διαγραφές στην περίπτωση που στελέχη της ΟΝΝΕΔ ή της ΔΑΠ παρεκκλίνουν από την επίσημη "γραμμή". Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε ήδη την ενόχλησή του για την ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, η οποία επιτίθετο με ανοίκειους χαρακτηρισμούς στη "γενιά του Πολυτεχνείου".
http://www.ethnos.gr
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Πρόωρες κάλπες «βλέπει» η ΝΔ"