Ο τρόπος που διαχειρίστηκε η ελληνική κυβέρνηση το ζήτημα της αποχώρησης των εκπροσώπων της Τρόικας από τις συνομιλίες των δύο πλευρών σχετικά με το ύψος του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους και τις αποκλίσεις του Προϋπολογισμού από τους στόχους άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας» για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, η οποία βρίσκεται ξανά στο «σημείο μηδέν».

Οι δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον έχουν ήδη προκαλέσει χρηματιστηριακή καθίζηση, ενώ είναι ενδεικτικό ότι ξαναγεννήθηκαν στο διεθνή Τύπο, αλλά και μεταξύ ξένων αξιωματούχων, τα σενάρια τρόμου που εμφανίζουν πιθανή την έξοδο από την ευρωζώνη και περίπου βέβαιη τη χρεοκοπία της χώρας μέχρι την προσεχή άνοιξη.

Το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί, αυτή τη στιγμή, είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον και σε πολιτικό επίπεδο στο στόχαστρο των Ευρωπαίων, οι οποίοι είναι φανερά δυσαρεστημένοι από την αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να πετύχει τους στόχους για τους οποίους έχει δεσμευθεί.

Είναι προφανές ότι έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τα καταφέρει και για αυτό το λόγο δεν είναι και ιδιαίτερα πρόθυμοι να συνεχίσουν το πρόγραμμα δανεισμού προς αυτήν.

Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση των κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου, από τη μια πλευρά, είναι ανίκανη να υλοποιήσει τους στόχους της και, από την άλλη, επιδίδεται σε απερίσκεπτους χειρισμούς, που δεν επιτρέπονται σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως είναι οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Αντί να προσπαθήσει να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές, να αυξήσει τα κρατικά έσοδα και να εφαρμόσει νέο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα, δεν κάνει τίποτα από όλα αυτά. Επιδίδεται σε επιπόλαιους λεονταρισμούς και έπειτα υποχρεώνεται να συρθεί πίσω από τις εξελίξεις.


Πηγή : ΕΤ



You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Η κυβέρνηση άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας»"